StoryEditor
Hrvatska'djevojka s krive strane'

Mostovka Strenja Linić objavila fotografiju iz djetinjstva, pita se: Jesmo li predsjednica i ja uopće živjele u istoj zemlji?! Ja sam jela jogurt, slavila Božić, putovala u Trst...

Piše A.B.K.
28. listopada 2019. - 14:04
most_press8-210819

Izjava predsjednice Kolinde Grabar Kitarović o tome kako je ona bila djevojka rođena s 'krive strane Željezne zavjese', koja je sanjala druga mjesta na kojima su ljudi imali slobodu izbora, gdje se moglo slobodno govoriti i izražavati svoja uvjerenja, ne prestaje izazivati lavine komentara.

Javila se i riječka saborska zastupnica Ines Strenja Linić (Most). Ona je objavila na društvenim mrežama fotografiju iz 1979. godine na kojoj se kao djevojčica slikala s Majkom Terezom i ironično zapitala koliko je predsjedničino Jelenje udaljeno od riječkog Korza i jesu li njih dvije uopće živjele u istoj zemlji?

Pljušte reakcije na Kolindinu izjavu o NK Rijeci kao 'rezervnom srpskom klubu': 'Zašto bi drugi završili na Golom otoku, a ne ona?'

- Jer mada sam starija pune tri godine, jela sam razne vrste jogurta, išla redovno na vjeronauk i putovala bez problema, redovno u Trst, u par navrata i dalje. Slavila sam Božić i sve blagdane redom, glumila naravno za polnoćku i dan danas se družim s tim "klincima" iz Kresnikove.

Roditelji mi nisu bili članovi SKJ i obzirom da su bili radnici, nisu mi mogli omogućiti da završim srednju školu u Los Alamosu jer je to ipak bilo za one dubljeg džepa. A osim zavjesa koje smo kupovali redovno u Trstu, za Željezne nisam znala niti se iza nje "skrivala" – poručila je Strenja Linić.

Moja fotka iz tog vremena, 1979. ( ja, druga s desna). 

 

- A onda je došao rat. Nisam ni stigla do Fulbrightove stipendije, vjerujem da je zaslužena, imala sam druge prioritete u životu. Naravno ne da nosim pušku, već da budem s našim dečkima koji se hrabro bore i maštaju tamo gore u Lici o suncem okupanoj Rijeci i nekim dragim ljudima koji ih čekaju doma. Biti liječnik tada s njima najveća je privilegija koju može mladi liječnik imati u svom životu. Iskreno.

I sad se pitam da li smo nas dvije zbilja živjele u istoj zemlji? I da li je baš toliko daleko to Jelenje od riječkog Korza?

NK Rijeku neću vam ni spomenut. Vjerujem da vam je sve jasno – zaključila je riječka liječnica i zastupnica Ines Strenja Linić

#KOLINDA GRABAR KITAROVIĆ#INES STRENJA LINIĆ#ŽELJEZNA ZAVJESA

Izdvojeno

02. srpanj 2020 16:16