StoryEditor
Hrvatska9-godišnjak podlegao sepsi

Ministarstvo se oglasilo o slučaju preminulog dječaka iz Metkovića: Šaljemo inspekcije u sve ustanove koje su bile uključene u njegovo zbrinjavanje

Piše PSD
15. prosinca 2018. - 14:05
hitna

Ministarstvo zdravstva oglasilo se u povodu slučaja dječaka iz Metkovića koji je prije nekoliko dana preminuo u splitskoj bolnici, nakon što su ga u Hitnoj službi u Metkoviću nekoliko puta pustili kući.

Njihovo priopćenje za javnost prenosimo u cijelosti: 

'Slijedom članka objavljenog 14. prosinca 2018. godine u medijima, vezano uz slučaj preminulog dječaka iz Metkovića izražavamo sućut i iskreno žaljenje radi tragičnog događaja koji ćemo detaljno ispitati. 

Dr. Saraga iz splitskog KBC-a o smrti dječaka iz Metkovića: Radilo se o vrlo opasnoj kombinaciji virusa i bakterije. Tko god se ovako razboli, može umrijeti

Ministarstvo zdravstva je neposredno po saznanju za događanja, zatražilo informacije i žurna očitovanja od ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije, Doma zdravlja Metković, Kliničkog bolničkog centra Split i Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu.

U ponedjeljak će započeti zdravstveno inspekcijski nadzor uz predstavnike struke: specijalista infektologa i specijalista pedijatra u svim zdravstvenim ustanovama koje su bile uključene u zbrinjavanje teško bolesnog djeteta radi utvrđivanja svih relevantnih činjenica oko poduzetnih medicinskih mjera i postupanja prema propisanim protokolima.

Rezultati inspekcijskog nalaza poslužit će za utvrđivanje eventualne odgovornosti liječnika i medicinskog osoblja u navedenom slučaju.

Dječak iz Metkovića preminuo nakon što su ga roditelji vodili njegovoj pedijatrici i na Hitnu, no oni nisu smatrali da je situacija alarmantna; Voditeljica Hitne tvrdi: Struka nije pogriješila

Ministarstvo zdravstva kontinuirano prati učinkovitost i organizaciju pružanja medicinske skrbi na terenu temeljem čega je u ovom mandatu pripremilo promjene koje su ugrađene u novi Zakon o zdravstvenoj zaštiti, kako bi se u budućnosti dodatno poboljšala dostupnost i kvaliteta pružanja zdravstvene zaštite svim građanima.

Još jednom izražavamo iskrenu sućut roditeljima i cijeloj obitelji povodom smrti djeteta.

O nalazu inspekcijskog nadzora, Ministarstvo zdravstva Republike Hrvatske, izvijestit će hrvatsku javnost', stoji u priopćenju Ministarstva.

item - id = 579983
related id = 0 -> 1154909
related id = 1 -> 1149776
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. siječanj 2022 02:26