StoryEditor
Hrvatskasvađa oko dnevnica

Ministar obrane Mario Banožić poručio Milanovićevim ljudima: ‘Dok sam ja ministar, MORH neće pokrivati vašu nesposobnost‘

29. studenog 2021. - 15:42

Nastavljaju se prepucavanja u vojnom vrhu, a najnovije se zbilo između ministra obrane Marija Banožića s jedne strane te  Orsata Miljenića predstojnika Ureda predsjednika Zorana Milanovića i savjetnika predsjednika za obranu i nacionalnu sigurnost Dragana Lozančića.

“Umjesto da drže neuvjerljive pressice i prebacuju odgovornost na druge, gospoda iz Ureda Predsjednika trebala bi se odgovornije posvetiti racionalnijem trošenju proračuna svog ureda, pa onda ne bi bilo problema o kojima su govorili. MORH, dok sam ja ministar, neće pokrivati njihovu nesposobnost”, brzopotezno je Mario Banožić odgovorio Milanovićevim dužnosnicima koji su ga danas prozvali da je prije mjesec dana donio odluku da se vojnicima koji su potpora predsjedniku, ne plaćaju dnevnice.

- Vrijeme je da na to reagiramo. S time je upoznat i predsjednik Vlade i za sada nema reakcije', kazao je Miljenić.

Lozančić je podsjetio da se radi o aktivnim vojnicima koji su prema planu odrađivali svoje zadaće, a dnevnice nisu dobili.

“To je nekorektno. To su redovne aktivnosti, polaganje vijenaca u Vukovaru, Škabrnji, oni su napravili svoj posao, obaveza je ministarstva da se te dnevnice riješe”, rekao je Lozančić, a potom pročitao dio pisma koje je načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga, Robert Hranj, uputio Vladi.

 “Ovo se ne smije tolerirati. Prošlo je neko vrijeme, načelnik Glavnog stožera iskaže svoje mišljenje, a odgovora nema do dan danas”, negodovao je Lozančić te poručio da, „ako se ne isplate dnevnice, predsjednik može ne ići i ne ispunjavati svoju funkciju ili ići”

image
Damir Krajac/Cropix

“Predsjednik će nastaviti raditi kao i do sada. Predsjednik će ići tamo gdje treba, a ministar, ne znam na temelju čega, misli da može ljudima koji su bili u Vukovaru uskratiti dnevnice. Ovo sve je napisao načelnik Glavnog stožera. On je taj koji daje zapovijedi, na temelju njega se daju putni nalozi, to tako funkcionira. Možda ministar smatra da on može biti načelnik Glavnog stožera. Nezamislivo je, ako je ikome zamislivo da predsjednik nema pravo na tri osobe da ponesu vijenac, da za to treba tražiti dozvolu ministra, to je suprotno Ustavu, zakonu i logici”, zaključio je Orsat Miljenić.

item - id = 1147045
related id = 0 -> 1157221
related id = 1 -> 1157140
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. siječanj 2022 03:17