StoryEditor
Hrvatskamijenja prebivalište?

Milanovićev ured na pitanje o skijanju u Italiji: ‘Predsjednik nikada nije na odmoru... Jutros je na nekoliko sati otputovao u Kranjsku Goru i usput posjetio Tarvisio‘. Naravno, nije moglo bez aluzije na HDZ-ovu aferu

Piše psd
22. siječnja 2022. - 21:58

Da predsjednik Zoran Milanović voli skijati, nije tajna, a prema informaciji koju je dobio tportal, danas je navodno viđen na skijanju u Italiji.

Informaciju je li predsjednik Zoran Milanović doista na odmoru, odnosno na skijanju u Italiji, kolege su pokušale provjeriti u Uredu predsjednika. U službenom upitu, poslanom na adresu glasnogovornika Ureda predsjednika, tražili su potvrdu informacije, ali i pitali, ako je informacija točna, koliko je već dugo tamo i dokad ostaje. Jednako tako, zanimalo ih je kojim je prijevoznim sredstvom išao i tko je podmirio troškove puta i smještaja, ako ga je bilo.

Iako se radilo o uobičajenom novinarskom upitu, odgovor s Pantovčaka nije bio toliko uobičajen.

'Predsjednik Milanović nije na odmoru, u Zagrebu je. Predsjednik Republike inače nikada nije na odmoru, bio u Zagrebu ili ne, jer uvijek obavlja svoju dužnost', stoji na početku odgovora iz Ureda predsjednika.

 'Jutros je na nekoliko sati otputovao u Kranjsku Goru, i usput posjetio Tarvisio, kako bi tamo provjerio uvjete za moguću prijavu svoga prebivališta, a kako bi potom mogao zatražiti državnu rezidenciju za stanovanje u Zagrebu. Budući da je državni dužnosnik, predsjednik Republike ima ista prava kao i svi drugi, kao što to tvrdi predsjednik Vlade. Predsjednik Milanović vratio se danas u Zagreb, nakon što je provjerio uvjete za moguću prijavu prebivališta u Kranjskoj Gori', zaključuje se u odgovoru koji potpisuje glasnogovornik Ureda predsjednika Nikola Jelić, očito aludirajući na aferu predstojnika premijereovog ureda Zvonimira Frke-Petešića s prijavom prebivališta, odnosno, obnovom nakon potresa.

Inače, mediji su već ranije pisali o Milanovićevim odlascima na skijanje. Tako je 2012., kad je bio premijer, Milanović odmor proveo u austrijskom Obertauernu, no iz Vlade tada nisu htjeli komentirati 'njegovo slobodno vrijeme'. Medji su 2014. pisali kako je s obitelji išao na skijanje u austrijsko skijalište Nassfeld, a 2015. novinari su zabilježili njegov posjet skijalištu Čelimbaša u Mrkoplju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. srpanj 2022 17:11