StoryEditorOCM
Hrvatskakomentar

Milanović ne vidi problem u stipendiji za njegovog sina. A nije ga vidio ni kada mu je majka isposlovala petice...

10. ožujka 2023. - 13:41

Marko Milanović vrhunski je sportaš i odličan učenik zagrebačke Klasične gimnazije. Mlađi sin predsjednika Zorana Milanovića viceprvak je Hrvatske u hrvanju, a kako uz to u srednjoj školi prolazi s odličnim uspjehom, ove mu je godine – sve prema pravilima, uvjeravaju u administraciji stranke Možemo - dodijeljena stipendija grada Zagreba za izvrsnost.

Stipendija iznosi 2700 kuna i isplaćivat će mu se u deset mjesečnih obroka. Mladić se potrudio, zaslužio je džeparac i u tome nema ništa sporno.

Ali politika je vražja stvar.

U politici nije sve u tome da je "sve po zakonu". Ima nešto i u percepciji o tome što političar i njegova obitelj smije. A što ne smije napraviti. Osjećaju za društvenu pravdu. Nastojanju da se, iako si na visokoj funkciji, ne ponašaš baš kao slon u staklarnici.

Pogotovo kad se zna da je sve petice u školi prošle godine na prilično neumjestan način isposlovala supruga predsjednika Republike, upornim pritiscima na profesore u notornoj aferi "Daj 5". Sanji Musić Milanović mrske su bile četvorke. Odlazila je u školu, pisala ravnateljici, tvrdila da njezin sin zna više nego što govore ocjene. Zauzvrat, zaključene četvorke iz matematike i latinskog mladom Marku Milanoviću pretvorene su u - petice.

Ne znamo je li Milanovićeva supruga u vidu već imala izdašnu zagrebačku stipendiju, pa se pribrojavala da će njezinog sina diskvalificirati dvije četvorke u svjedodžbi. Niti znamo je li se, kao onomad junakinje Nušićevih romana, u društvu tek željela pohvaliti sinom koji ima "sve petice". Ali koliko znamo nikada prije niti jedan supružnik predsjednika države nije na takav način po školama urgirao za ocjene svoje djece.

Milanović u tome, dakako, ne vidi nikakav problem. Nije ga, uostalom, vidio ni u tome što je u jeku najžešćeg lockdowna, u doba kad su obični građani pod prijetnjom basnoslovnih kazni bili stjerani u kuće, on pohodio Klub u Slovenskoj i častio se probranim delicijama.

Ni u tome da je, na ljetovanje s obitelji koje je prozvao službenim posjetom u Albaniju, išao vojnim helikopterom i jahtom Hrvatske ratne mornarice.

Kao ni u tome što mu frend Stipe Latković bespravno gradi u Vrulji. Čovjek mu je dao lovu za kampanju, a poslije honorarno na TV Jadranu angažirao starijeg mu sina Antu Jakova.

Koji je potom sa još uvijek nezavršenog studija u Nizozemskoj "sletio" i za stažista u briselski ured SDP-ovog zastupnika Predraga Freda Matića.

Da ga Plenković već nije preduhitrio, i on bi sve to nazvao "netemama".

Lako mu je gaziti po drugima. Sebe je najteže vidjeti u ogledalu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. lipanj 2023 03:01