StoryEditor
Hrvatskaprekršio zakon?

Liječnička komora nije dobila zahtjev za postupak protiv dr. Karelovića, HDZ se ograđuje od njegovih istupa

Piše JL
17. listopada 2018. - 10:24
deni_karelovic2-090513 (1)

Posljednjih dana vode se polemike oko toga je li predstojnik Klinike za ginekologiju i porode KBC-a Split, dr. Deni Karelović, prekršio propise o zaštiti prava pacijenata iznoseći u javnost podatke iz zdravstvenog kartona zastupnice Ivane Ninčević Lesandrić.

Prema mišljenju AZOP-a (Agencija za zaštitu osobnih podataka), splitski je liječnik učinio barem pet prekršaja, među ostalim i kršenje Zakona o liječništvu.

Hoće li dr. Karelović, koji se brani činjenicom da je ‘zastupnica sama iznijela svoje zdravstveno stanje u javnosti’, odgovarati za izrečeno odlučit će nadležna tijela, piše Jutarnji

Dr. Karelović o pokretu 'prekinimo šutnju': Sve je počelo zbog političkog obračuna 'Mosta', a bezbolni porođaji postoje samo u jeftinim američkim filmovima

Jedno od njih je i Hrvatska liječnička komora, jer ‘liječnik može disciplinski odgovarati ako povrijedi Zakon o liječništvu, Kodeks medicinske etike i deontologije ili svojim ponašanjem prema pacijentu povrijedi ugled profesije’...

No, predsjednica Povjerenstva za medicinsku etiku i deontologiju, prof. dr. Lada Zibar, kaže kako se o tome u HLK za sada nije raspravljalo jer još nema prijave za disciplinski postupak za koji zahtjev netko mora podnijeti.

U slučaju da se u postupku utvrdi povreda, izrečene mjere mogu biti ukor, novčana kazna od 1000 do 5000 kuna, privremeno oduzimanje licence od mjesec do godine dana, ali i trajno oduzimanje licence.  

Predstojnik splitske Klinike za ženske bolesti: Lesandrić ne govori istinu, nije joj rađena kiretaža. Znate kako je, kad netko očekuje bol, čim ga takneš skače do plafona

Zastupnica Lesandrić tvrdi da su je zavezali i strugali joj maternicu na živo, bez anestezije

HDZ se ogradio 

Doktor Karelović u zadnjem je istupu na temu tretmana žena u hrvatskim bolnicama, posebno uskraćivanja anestezije prilikom izvođenja traumatičnih i bolnih zahvata kakva je kiretaža, cijelu priču u kojoj njegova bolnica ima jednu od glavnih uloga pokušao skrenuti u političke vode.

Ministre, imamo problem

Dr. Karelović, inače član HDZ-a, tvrdi da je saborska zastupnica Mosta Ivana Ninčević Lesandrić ispričala svoje iskustvo prije svega zato da bi se politički obračunavala. U HDZ-u su nam potvrdili da je dr. Karelović član njihove stranke, ali se ograđuju od sukoba u koji je ušao sa saborskom zastupnicom Mosta.

- G. Deni Karelović je član HDZ-a, ali je po navedenom prijeporu istupio isključivo kao predstojnik Klinike KBC-a Split te u svoje osobno i profesionalno ime - poručili su iz HDZ-ove središnjice. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

01. ožujak 2021 13:09