StoryEditorOCM
HrvatskaLJUBAV POBJEĐUJE

Karantena donijela više dobra nego svi sudovi, dogovor ovog rastavljenog para mogao bi biti rješenje: ‘Ne mogu vam opisati koliko sam ponosan‘

Piše PSD
16. travnja 2020. - 10:36

Iz Hrvatske udruge za ravnopravno roditeljstvo su nam poslali pismo jednog Tate, njihovog člana iz Zagreba koji se godinama sudio s bivšom suprugom u vezi skrbi nad kćerkicom. Sada u vrijeme krize bivši partneri su našli zajednički jezik, neizmjerno usrećili svoje dijete i sebi donijeli mir.

PORUKA JEDNOG TATE...PROČITAJTE 

"Pozdrav svima! Eto u ovo strašno i nenormalno vrijeme koje je zadesilo našu domovinu i glavni grad, htio bih podijeliti s vama i nešto pozitivno. Nakon više godina razmirica, sudova, socijalnih službi, prijava, nadzora i inih ružnih radnji koje čine osobe koje s u konfliktnom razvodu, mi smo odlučili kako nam je najvažnije... NAŠE DIJETE.

Zajedničkom odlukom dijete će biti s mamom 14 dana i onda s tatom drugih 14 zbog vremena inkubacije ovog zločestog virusa koji nas je zatvorio u naše domove i oduzeo nam našu slobodu. Ne mogu vam opisati koliko sam ponosan na odgovornost i pozitivnu odluku bivše supruge koja je prihvatila da je naše zlato ipak važnije od svih međusobnih razmirica i situacije koja se oko nas događa.

Dijete je presretno i veselo, a vjerujte mi uživa u svakom trenutku provedenim s oba svoja roditelja. Naravno, svaki dan obavezali smo se da ćemo omogućiti videopoziv s roditeljem kod kojeg nije te međusobno pomoći u komunikaciji. Volio bih kada bi nam svima naša djeca bila najvažnija, jer tako stvaramo mlade i sposobne ljude koji će jednog dana biti dio boljeg svijeta koji ostavljamo za njih.

Ovim putem pozdravio bih sve roditelje koji su u najgorem našli snage da iskomuniciraju nedoumice i zajedno počeli surađivati u odrastanju zajedničkog djeteta. Mi smo pokazali zrelost a nadam se da ćete i vi. Zaboravite mržnju, ljubomoru i sve zle osjećaje i stavite na prvo mjesto ono što nam je najvažnije i najmilije... NAŠU DJECU."

Tata

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. ožujak 2023 07:06