StoryEditor
HrvatskaSTRANAČKE KOLEGE

Jovanović za izbacivanje Linića iz SDP-a, Rajko Ostojić protiv

Piše PSD.
3. lipnja 2014. - 16:53
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović najavio je danas da će biti za izbacivanje Slavka Linića iz SDP-a, ako se Linićeve optužbe pokažu neistinitima, dok je ministar zdravlja Rajko Ostojić izjavio da će biti protiv Linićeva izbacivanja iz stranke.

Hrvatska je uređena država u kojoj se tajne službe ne mogu zloupotrebljavati za partikularne interese, kaže Jovanović koji ne očekuje da će izbacivanje Linića iz SDP-a biti tema sutrašnje sjednice stranačkog Predsjedništva, kao ni Glavnog odbora SDP-a u subotu.

Jovanović smatra da Linić ne može ostati u SDP-u ako se pokažu neistinitima sve optužbe koje je bivši ministar financija proteklih dana rekao na račun premijera Zorana Milanovića.

Suprotnog je stajališta bio ministar zdravlja Rajko Ostojić, koji je nakon predstavljanja Centra za promicanje zdravlja "Živjeti zdravo" novinarima rekao da će, u slučaju stranačkog izjašnjavanja, "naravno glasovati protiv isključenja Linića iz SDP-a".

Pritom nije htio iznijeti razloge takvog stajališta, dodavši da će to reći na Predsjedništvu i Glavnom odboru stranke.

Potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić nije htjela precizirati kakvo će biti njezino stajalište u slučaju stranačkog izjašnjavanja o Linićevoj sudbini.

"Drago mi je da su službe odradile svoje, to je moj jedini komentar", rekla je Opačić te dodala da će svoje stajalište o slučaju Linić reći na Predsjedništvu i Glavnom odboru SDP-a.

(H)
FOTO: IVAN LACKOVIĆ / CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. svibanj 2022 15:16