StoryEditorOCM

Linić: Milanović putuje u Brazil pa užurbano radi rekonstrukciju Vlade

Piše PSD.
11. lipnja 2014. - 15:14
Bivši ministar financija Slavko Linić izjavio je kako od nadzora sigurnosno-obavještajnog sustava, koji je danas pokrenuo Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost zbog njegovih optužbi na račun premijera Zorana Milanovića, očekuje odgovornost i izbiljnost te odgovore na pitanja koja je naveo u predstavci.

"Očekujem odgovoran rad, ozbiljnost i odgovore na ono što sam u svojoj predstavci napisao - da me PNUSKOK ometao u normalnom životu, posebno moju obitelj i prijatelje", rekao je Linić novinarima u Saboru.

Na temelju predstavke, kojom se obratio Odboru i naveo da je premijer Milanović koristio službe kako bi se s njim obračunao, Odbor je dana pokrenuo neposredni nadzor. Linić je istaknuo kako Odbor u provođenju mjera nadzora i donošenju zaključaka ne mora biti brz, jer se se "to već dugo događa".

Upitan o svom statusu u Saboru nakon isključenja iz SDP-a, rekao je kako mu veliko iskustvo u borbi za reforme daje mogućnost da kritički nastupa ukoliko premijer Milanović ne bude odgovoran i odustaje od reformi. "Da ukažem što se sve moglo, što se trebalo, i to je moj dio posla kao saborskog zastupnika, s daleko jačom kritičnom moći iz razloga što više nisam član SDP-a", kazao je Linić.

Dodao je kako nakon isključenja iz SDP-a neće pristupiti ni jednom drugom zastupničkom klubu. "Stalno pokušavam vrlo jasno reći da sam oduvijek stvarao SDP i prema tome to što sam izbačen iz SDP-a ne znači da nisam socijaldemokrat", naglasio je i dodao kako to znači da ne vidi nijednu opciju kojoj bi se mogao približiti. "Ostat ću SDP-ovac van svoje stranke i djelovati upravo na tom dijelu da se borim za reforme, jer bez reformi nema budućnosti za građane", poručio je Linić.

Za rekonstrukciju vlade rekao je kako je to problem premijera Milanovića. "Tragedija je da o rekonstruciji govori nakon sjednice Glavnog odbora, jer je evidentno da će mu svatko prigovoriti da se možda obračunava s nekim SDP-ovcima koji ne misle kao on", ocijenio je Linić i dodao kako je premijer za to izabrao najgore vrijeme.

"Putuje na utakmicu u Brazil pa to užurbano radi, pokazuje da je neodgovorna osoba, a svaki komentar njegovog prijedloga je suvišan jer je izbačen nabrzinu, bez konzultacija i nakon iskazanog određenog nezadovoljstva i članova vlade", kazao je.

(H)
Foto: Arhiv CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. lipanj 2023 05:09