StoryEditorOCM
Hrvatskadubravka jurlina alibegović

Jedna je tema ostala van fokusa, a mogla bi nam donijeti nove izdatke i probleme: ‘Spajanje općina skupo ćemo platiti, a malo je onih koji su spremni odreći se vlasti zbog toga‘

Piše Zoran Šagolj
17. kolovoza 2022. - 14:07
’Teško je povjerovati da među našim načelnicima i gradonačelnicima ima onih koji su spremni na gubitak izvršne vlasti’Sandra Šimunović/Cropix

Vlada je krenula u još jedan pokušaj smanjenja broja općina i gradova u Hrvatskoj, osiguravši u ovogodišnjem proračunu i financijsku stimulaciju od 100 milijuna kuna svim onim sredinama koje se odluče na takav korak.

Ljetno vrijeme u kojemu je odluka donesena, a možda još više tekuće kalkulacije onih koje bi se ona ticala, utjecale su na to da je ova tema ostala nekako izvan fokusa javnosti. Najpodrobniju analizu do sada objavio je Ekonomski institut Zagreb iz pera svoje znanstvene suradnice i bivše ministrice uprave Dubravke Jurline Alibegović.

U svojoj analizi prilično ste skeptični i tvrdite da bi sve to moglo ostati mrtvo slovo na papiru, čak donijeti kontraučinak. On bi se, po vama, ogledao u povećanju broja zaposlenih. Na koji način konkretno?

- Skepticizam se teme...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 14:23