StoryEditor
Hrvatskašto je čekao do sada?

Je li Plenković znao sve o Borgu? Nismo saznali - premijer je u zadnji tren zatražio izuzeće šefice Povjerenstva za sukob interesa, i to istim argumentima kao i Martina Dalić

Piše Anita Belak-Krile
31. svibnja 2019. - 12:45

Je li hrvatski premijer Andrej Plenković bio u sukobu interesa vezano uz njegove aktivnosti u izradi i donošenju tzv. 'lex Agrokora', nismo saznali jer Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa o tome nije danas moglo odlučivati.

Problem je nastao zato što je Andrej Plenković jučer popodne iznenada zatražio izuzeće predsjednice Povjerenstva Nataše Novaković u donošenju odluke o njegovu slučaju.

Na sjednici Povjerenstva je rečeno kako se premijerov zahtjev može tumačiti i kao zloporaba postupka jer su se sve ove činjenice znale i prije šest mjeseci pa je Plenković i tada mogao tražiti izuzeće, a ne jučer poslijepodne.

Plenković je izuzeće Novaković tražio istom argumentacijom kao Martina Dalić, odnosno da je bila zaposlenica HUP-a kojem je Ivica Todorić jedan od osnivača i počasni predsjednik.

Povjerenstvo zato ne može raspraviti o ovoj točki nego će čekati da nadležno tijelo odluči treba li se Novaković izuzeti.

- Predmet ne možemo raspraviti nego ćemo nadležnom tijelu podnijeti prijedlog za mojim izuzećem- objasnila je Nataša Novaković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. siječanj 2022 11:46