StoryEditor
HrvatskaSIGURNOSNI RAZLOZI

IKEA poziva kupce: Ako ste kupili ove šalice, prestanite ih koristiti! Vratite ih u trgovinu, i bez računa ćete dobiti puni povrat novca

Piše PSD
15. siječnja 2020. - 00:23
Saul Loeb/AFP, IKEA

IKEA poziva sve kupce koji imaju TROLIGTVIS putnu šalicu s oznakom "Made in India" (Proizvedeno u Indiji) da je prestanu koristiti.

Nedavna izvješća o ispitivanju pokazuju da proizvod može sadržavati razine određenih kemikalija koje prelaze dozvoljene granice. Stoga IKEA poziva kupce koji imaju putnu šalicu da proizvod vrate u bilo koju robnu kuću IKEA uz puni povrat novca.

Iz ovog trgovačkog lanca ističu kako vrlo ozbiljno shvaćaju sigurnost proizvoda.

- Sve vrste IKEA proizvoda kontinuirano se ispituju i moraju biti u skladu s primjenjivim normama i zakonodavstvom, kao i našim vlastitim IKEA zahtjevima. IKEA je nedavno zaprimila izvješća o ispitivanjima koja pokazuju da putna šalica može sadržavati razine dibutil ftalata (DBP) iznad dozvoljenih granica.

IKEA je prije mnogo godina odlučila zabraniti uporabu ftalata u proizvodima koji dolaze u neposredan dodir s hranom te zbog toga zaustavlja prodaju putne šalice dok cijeli proces istrage ne bude okončan. Dosadašnje analize pokazale su da su sporne putne šalice s oznakom "Made in India", a IKEA povlači šalice unatoč vrlo maloj neposrednoj opasnosti od negativnog utjecaja na zdravlje- ističu.

image
Ikea

TROLIGTVIS putna šalica prodaje se od listopada 2019. IKEA poziva kupce koji posjeduju putnu šalicu s oznakom "Made in India" (Proizvedeno u Indiji) da je vrate u bilo koju robnu kuću IKEA uz puni povrat plaćenog iznosa. Nije potreban dokaz o kupnji, niti račun. Za više informacija posjetite www.IKEA.hr ili se obratite IKEA Službi za kupce na broj 01/4455 444.

IKEA se na koncu ispričala zbog neugodnosti koje ovo povlačenje može prouzročiti.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

03. ožujak 2021 02:22