StoryEditorOCM
Hrvatskasporna tehnologija

Građani na rubu živaca: CEZIH i danas ‘zaštekao‘ i izazvao kaos u ljekarnama; ‘Bilo je i neugodnih reakcija!‘

Piše Ivica Marković
31. srpnja 2024. - 15:06

Problemi s CEZIH-om (Centralni zdravstveni informacijski sustav RH) nastavljaju se i danas, drugi dan zaredom.

Neime, jučer smo od Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) dobili odgovor zbog čega CEZIH nije radio u utorak od jutarnjih sati.

"Danas (utorak) od jutarnjih sati uočene su poteškoće u radu sustava CEZIH zbog kojih pojedini dijelovi sustava nisu bili dostupni. Nakon radova, koji su trajali od petka, 26. 7. 2024., do ponedjeljka, 29. 7. 2024., trenutno je u tijeku optimizacija rada sustava na novoj platformi uslijed čega je došlo do navedenih problema. Uspostava rada sustava na novoj platformi zahtjevan je tehnički proces te se ispričavamo svim korisnicima sustava, kao i osiguranicima HZZO-a na današnjim poteškoćama. 

image

Bilo je i nervoznih, pa i neugodnih reakcija, saznajemo

Ranko Suvar/Cropix/Cropix

Sustav je osposobljen, no napominjemo kako su u idućih par sati moguće manje, sporadične, poteškoće u radu."

A, te "manje, sporadične, poteškoće u radu" pojavile su se i u srijedu, nakon puno sati, jer kako su nam dojavili iz nekoliko ljekarni u Splitu sustav CEZIH opet nije radio, odnosno "štekao je".

– U srijedu negdje od 10 do 12 sati CEZIH je malo radio, a malo nije radio. Uključio bi se, pa bi "izbacio" i tako tko zna koliko puta. Jako nam je neugodno, kada naši sugrađani dođu u ljekarnu, a mi im ne možemo izdati lijek. Ima onih koji sa smješkom to prihvate, pa čekaju da se sustav osposobi ili odu kući pa se nakon nekoliko sati vrate, ali ima i onih koji glasno negoduju, a ponekad znaju biti i neugodni, rekao nam je splitski farmaceut koji je zaposlen u jednoj od najfrekventnijih gradskih ljekarni.

image

A da se vratimo u analogno doba?!

Duje Klaric/Cropix/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. rujan 2024 02:39