StoryEditor

Glavašev stranački suradnik vidio Fabera na kavi s Farkašom

Piše PSD.
17. prosinca 2008. - 16:39

Iz HDSSB-a osječkim je redakcijama u srijedu oko podneva dostavljen CD s jednom fotografijom snimljenom u osječkom restoranu na kojoj se za stolom nazire ravnatelj policije Vladimir Faber u društvu Osječanina Zdenka Farkaša.

Isporučitelj je CD ostavio bez dodatnih pojašnjenja. Objašnjenje smo potražili od predsjednika HDSSB-a Vladimira Šišljagića koji nas je uputio na Branimira Glavaša.

Naime, zbog već poznatih nesuglasica Farkaša s Branimirom Glavašem pokušali smo doći do Glavaševa komentara, što međutim nismo uspjeli.

Imamo pak saznanja da je snimak mobilnim telefonom napravio visokopozicinirani član Glavaševa HDSSB-a koji se zatekao u restoranu osječkog Hotela Waldinger kad je oko 10 sati Faber došao i sjeo za Farkašev stol.

- Ne vidim ništa sporno u tome jer je riječ o privatnom susretu i razgovoru s osobom koju poznajem otprije. Kad sam već bio u Osijeku, zaželio sam mu sretne blagdane i zanimao se za njegovo zdravlje - kazao je Faber, ne shvaćajući previše zbog čega je taj susret izazvao toliku pozornost.

Faber navodi kako nije riječ ni o kakvom svjedoku u postupku koji se vodi protiv Branimira Glavaša te mu je time i nejasan interes HDSSB-a za ovim susretom.

- To nema veze s pameću - poručio je ravnatelj policije, dodajući kako je u proteklom razdoblju već pet puta boravio u Osijeku, i to dva puta službeno i tri puta privatno.

Faberova kava s Farkašem trajala je pola sata zbog obveza koje je ravnatelj policije imao u Našicama gdje je nazočio spaljivanju droge.

Podsjetimo, 2006. godine Farkaš je protiv Glavaša podnio privatnu kaznenu prijavu osječkom Općinskom sudu za klevetu i uvredu zbog Glavaševih tvrdnji da je zaštićeni svjedok protiv njega u slučaju ratnih zločina. Glavaš je pak tada tvrdio da mu se Farkaš na taj način sveti jer mu nije stavio kćer na listu za Sabor, a suprugu za glavnu sestru u bolnici.

Tomislav PRUSINA/EPEHA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

30. rujan 2020 21:43