StoryEditor
Hrvatskateško stanje

Glavaš hitno prebačen u zatvorsku bolnicu

Piše PSD.
29. ožujka 2015. - 22:54
Branimir Glavaš, koji u istražnom zatvoru u Remetincu već 25 dana štrajka glađu, u nedjelju je zbog vrlo narušenog zdravstvenog stanja hitno prebačen u zatvorsku bolnicu u Svetošimunskoj ulici gdje će biti zadržan, objavljeno je u nedjelju kasno poslijepodne na njegovoj službenoj Facebook stranici.

"Nadamo se da će pristati na medicinsku pomoć i izvući se iz situacije opasne po život", stoji u objavi na Glavaševom Facebooku.

Glavašev odvjetnik Dražen Matijević izjavio je Hini kako nema nikakve informacije o tome što se dogodilo, ali ocjenjuje da se to moglo očekivati.

Dodao je kako je Glavaš u zdravstvenom stanju u kojem svaki trenutak može umrijeti. "Čini se da neki to i žele", dodao je odvjetnik Matijević.

Branimir Glavaš je u istražnom zatvoru u Remetincu od 5. ožujka, kada je počeo i štrajk glađu.

Ustavni sud prije nekoliko dana djelomično je usvojio ustavnu tužbu Glavaševe obrane, i "cijelu priču o istražnom zatvoru", odnosno o njegovu daljnjem trajanju, vratio na ponovno odlučivanje Vrhovnom sudu, koji odluku o tome mora donijeti do 5. travnja. Ako Vrhovni sud ne odluči drugačije, Glavašu istražni zatvor prestaje 5. travnja.

Predsjednik saborskog Kluba zastupnika HDSSB-a Josip Salapić 24. ožujka pozdravio je odluku Ustavnog suda, ali i izrazio zabrinutost za Glavaševo zdravstveno stanje zbog štrajka glađu, istaknuvši kako se Glavašu "do 5. travnja produžava agonija".

(H)
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

19. rujan 2020 08:15