StoryEditorOCM
Hrvatskani riječi

Gdje je nestao predsjednik Milanović? Neobična šutnja s Pantovčaka traje već osmi dan

Piše H. P.
14. siječnja 2022. - 19:18

Otkako je 6. siječnja čestitao Božić vjernicima koji slave po julijanskom kalendaru, a istoga je dana ministru Banožiću poručio i da "prestane lagati", nema ga ni čuti ni vidjeti.

Ni na stranicama njegova Ureda ne može se saznati ništa o njegovim aktivnostima u međuvremenu. Ili ih nije niti bilo.

Nadamo se da nisu u pitanju nikakvi zdravstveni problemi, što bi predsjednik Republike ipak trebao podijeliti s javnošću, a isto vrijedi i za eventualni godišnji odmor.

Zadnja presica Zorana Milanovića zasad je ona od 5. siječnja, kad je govorio o potrebi modernizacije i opremanja Hrvatske vojske, što mu je u posljednje vrijeme i omiljena tema, odnosno, stalni izvor građe za prepucavanje s ministrom obrane Banožićem, a onda i Vladom Andreja Plenkovića...

No, od tada do danas – ni riječi s Pantovčaka! Priznat ćete, prilično neobičan tajac od nekoga tko je događaje komentirao gotovo na dnevnoj razini. Zato su neki primijetili da je jako čudno kako se nije uključio niti u rasprave na temu "je li Milorad Pupovac trebao putovati u Banja Luku na proslavu Dana Republike Srpske", pogotovo ako znamo da upravo Pupovac njegova omiljena meta posljednjih mjeseci.

Istina, domaćin neustavne proslave, Milorad Dodik, s druge je strane jedan od Milanovićevih najčešćih sugovornika iz inozemstva – viđaju se otprilike jednom mjesečno već neko vrijeme – pa je možda i to utjecalo na izostanak komentara o Pupovčevu odlasku u RS... No, preskočio je Milanović i druge povode koje inače baš i ne bi, uključujući i današnje vijesti o rezultatima popisa stanovništva. 

Kako bilo, nadamo se da je predsjednik dobrog zdravlja i da će nam se što prije vratiti u javni život. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. ožujak 2023 11:03