StoryEditor
HrvatskaBANDIĆ, VIDOŠEVIć, HEBRANG I PRIMORAC VODE MRTVU UTRKU

FOTOFINIŠ ZA ODLUKU Četvorka lovi Ivu Josipovića

Piše PSD.
23. prosinca 2009. - 00:03

Četiri dana prije održavanja predsjedničkih izbora sa sigurnošću se može tvrditi jedno − da je SDP-ov kandidat Ivo Josipović osigurao kartu za drugi krug. Sve ostalo još je uvijek otvoreno.

Četiri kandidata čiji se rejting kreće između 9 i 15 posto – Milan Bandić, Nadan Vidošević, Andrija Hebrang i Dragan Primorac – vode mrtvu utrku za ulazak u izborni finale i još uvijek su mogući obrati u njihovu rejtingu.

− U ovom trenutku izvjesno je da će tu bitku odlučiti fotofiniš. Sva četvorica kandidata koji se bore za ulazak u drugi krug dahću jedni drugima za vratom. Ovo su situacije kad jedan genijalan potez presuđuje kampanju – ističe marketinški stručnjak Krešimir Macan, koji smatra da Vidoševiću, Hebrangu i Primorcu taj ključni potez puno više treba nego Bandiću, i to zbog prednosti koju će on ostvariti u Hercegovini.

− Pobjednika će odlučiti televizijski rat, spotovi i zadnje sučeljavanje. Tko ostavi bolji dojam, ući će u drugi krug – zaključuje Macan.

Prof. dr. Dražen Lalić s Fakulteta političkih znanosti očekivao je veći rast Hebranga, kojemu najviše šteti priča o povratku Ive Sanadera.

− Sa Sanaderom je Hebrangova kampanja kontaminirana. U trenutku kada Hebrang traži potporu HDZ-a i kada je ta stranka motivirana da spasi čast i osigura ulazak svojem kandidatu u drugi krug, pojavljuje se priča o Sanaderu. To bi moglo zaustaviti Hebrangov rast – upozorava Lalić, koji također prognozira da će četiri kandidata voditi mrtvu utrku za ulazak u drugi krug.

− O pobjedniku bi, na žalost, mogli odlučivati birači u BiH, koji u Hrvatskoj uopće ne plaćaju poreze. Prije nekoliko dana bio sam u Širokom Brijegu. Tamo Bandić ima najviše plakata i ljudi najviše razgovaraju o njemu – ističe Lalić, koji smatra da bi takav scenarij djelovao dezintegrativno za demokraciju u Hrvatskoj.

M. KARLOVIĆ-SABOLIĆ

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

27. studeni 2020 18:06