StoryEditor
Hrvatskasuđenje za ratne zločine u osijeku

Faber: Getoš-Magdić se patološki bojala Glavaša

Piše PSD.
20. ožujka 2008. - 11:49

Trećeoptužena u postupku za ratni zločin protiv osječkih Srba Gordana Getoš Magdić sposobna je pratiti raspravu unatoč štrajku glađu, utvrdila je sudsko-medicinska vještakinja nakon čega je svjedočenjem bivšeg načelnika osječko-baranjske policije Vladimira Fabera danas nastavljeno suđenje u slučajevima "garaža" i "selotejp".

Predsjednik sudskog vijeća Željko Horvatović izvijestio je na početku rasprave da je vještakinja Vera Folnegović Šmalc jučer pregledala trećeoptuženu i utvrdila da je "uredne psihoanamneze i stoga raspravno sposobna".

Po riječima njena odvjetnika, Getoš Magdić štrajku glađu od susreta s Faberom na sudskom hodniku, 25. veljače, koji obrana prikazuje kao novi pritisak na optuženike. Faber je te optužbe odbacio rekavši da je šokiran lažima koje iznose odvjetnici sedmero optuženih za ratne zločine.

Bivšeg policijskog načelnika kojega optuženici navode kao "glavnog krivca" za pokretanje, kako kažu, montiranog političkog postupka trenutno ispituje obrana Branimira Glavaša, jedinog hrvatskog političara optuženog za ratni zločin.

U prvom pojavljivanju na svjedočkoj klupi, 13. ožujka, Faber je odbacio sve tvrdnje o policijskim pritiscima na optuženike i nezakonitom prikupljanju dokaza. Ustvrdio je i da se Gordana Getoš Magdić patološki bojala Glavaša kojega je najprije optužila za ratne zločine nad osječkim Srbima, a kasnije je povukla taj iskaz.

Faberovo ispitivanje trebalo se nastaviti i 14. ožujka, no Getoš Magdić tada zbog porasta temperature, mučnine i opće slabosti nije bila sposobna pratiti suđenje.

(H)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

21. rujan 2020 05:56