stdClass Object ( [id] => 259328 [title] => Evo što su Kolinda Grabar-Kitarović i Ivo Josipović rekli u sučeljavanju na Novoj TV [alias] => evo-sto-su-kolinda-grabar-kitarovic-i-ivo-josipovic-rekli-u-suceljavanju-na-novoj-tv [catid] => 142 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] => U sučeljavanju na Novoj TV Ivo Josipović i Kolinda Grabar Kitarović borili su se za glasove onih koji su ih odabrali u prvom krugu predsjedničkih izbora, ali i za 400 tisuća birača koji su svoj glas dali njihovim protukandidatima te glasove onih koji nisu izišli na birališta.

Tijek sučeljavanja:

21:44 - Za kraj su se kandidati obratili svojim biračima.

- Izađite na birališta, ne bira se kandidat ili kandidatkinja, nego smjer u kojem će krenuti Hrvatska. Ako mislite da danas živite bolje nego prije pet godina, glasujte za sadašnje stanje, ali ako želite promjene i zaokret, da budemo socijalno tržišno gospodarstvo, napredna država, molim vas da poklonite svoje povjerenje meni - poručila je kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar Kitarović.

- Poštovani građani, iziđite na izbore. Birate put i predsjednika koji vodi zemlju u prosperitet. Birate između toga da loša prošlost postane naša budućnosti ili birate bolju budućnosti. Nudim vam program boljitka u kojem će Hrvatska postati demokratičnija, imat ćemo gospodarstvo 21. stoljeća. Svi želimo dobar, život. Izađite na izbore, birajte pravi put - rekao je Josipović.

21.43 -
Činjenica je da je HDZ krenuo u borbu protiv korupcije, Sad će se vidjeti kakvi će kosturi izaći iz ormara – rekla je Kitarović odgovorivši Josipoviću na njegovu izjavi da je on inicirao zakon u nezastarijevanju kriminala u pretvorbi i privatizaciji.

21.40 -
Ja ne lažem. Ne znam lagati - rekla je Kitarović.

Ne smatram se lašcem ni u jednom obliku. Ovis o svakom pojedincu da li laže u ljubavi, lovi ili kampanji - rekao je Josipović.

21:38 -
Kandidati su poručili kako su potrebne promjene u društvu.

21:32 -
Oboje kandidata bi napustili mjesto predsjednika ukoliko bi bile lošeg zdravlja ili ukoliko bi se našli pod optužbom za kriminalne radnje.

21:30 -
U novom sukobu kandidata Kitarović je predbacila Josipoviću šutnju i manjak kritike prema Milanoviću. Josipović joj je odgovorio kako je šutjela i nije lupala šakom od stol do je njen šef i prvi suradnik krao milijarde za što je nagrađena veleposlaničkim mjestom u SAD-a.

Bili ste član stranke koja je sljednik komunističke partije, koja je vladala na totalitaran način – rekla je Kitarović.

21:26 -
Kandidati su se osvrnuli na političke uzore. Josipović je rekao kako su njemu uzori Račan i Tripalo. Na to mu je Kitarović replicirala da je zaboravila Milanovića. Josipović joj je rekao da je on mlađi od nje te joj je rekao da je zaboravila spomenuti Karamarka kao svog uzora.

21:23 -
Moj prvi predsjednički potez će biti pozvati Milanovića i sazvati Vladu. želim da za isti stol sjednu sve političke stranke kako bi se postigao konsenzus za ključna pitanja – rekla je Kitarović.

- Ovo sve radim kontinuirano. To ću i nastaviti. Prvi potez predsjednika mora biti peglanje onoga što se radilo u ovoj kampanji - rekao je Josipović.

21:22 -
Prepolovila bih broj zaposlenika u Uredu predsjednika. Smanjila bih broj pomoćnika. Povećala bih broj savjetnika za gospodarstvo i ostala goruća pitanja rekla je Kitarović.

Slažem s eda se puno može pokriti volonterima. Tako je sada i tako treba biti – kaže Josipović.

21:17 -
Moje imovno stanje je vrlo dobro – rekao je Josipović.

- Moje je u skladu s onim što sam radila. Imam ušteđevinu koja je za naše prilike pristojna – rekla je Kitarović.

21:17 -
Treba nastaviti pritisak na Rusiju. Miješali su se u unutarnje stvari Ukrajine. Ne može se raditi razlika na velike i male države – rekla je Kitarović

- Hrvatska sudjeluje i sudjelovat će u sankcijama koje provodi EU – kaže Josipović.

21:10 -
Podržat ću svaku odluku legitimnih predstavnika Hrvata u BiH. Oni moraju biti ravnopravnost s ostalim narodima u BiH. Ako dogovor nije moguć potaknut ću međunarodnu zajednicu da se nadogradi dejtonsku ugovor – kaže Kitarović.

- Ono što se dogovore tri naroda i građani mi moramo poštivati – rekao je Josipović dodajući kako je prvi put na zadnjim izborima izabran legitiman predstavnik Hrvata u BiH.

21:08 -
Nijedan naš susjed ne može u EU ako ne prođe put koji smo prošli i mi - rekao je Josipović.

Srbiji bih put u EU uvjetovala povratkom nestalih osoba iz rata. Zalažem se za prava manjina u Hrvatskoj, a to ću tražiti i od Srbije što se sada ne poštuje – rekla je Kitarović.

21:07 -
Granice sa susjedima treba urediti individualno. završit ćemo sa svakom ili na međunarodnom sudu ili arbitraži – kaže Josipović.

Ako nije moguće postići dogovor treba ići na međunarodni sud njemu dajem prednost nad arbitražom. Temeljem međunarodnog prava treba pregovarati – kaže Kitarović.

- Bili ste ministrica vanjskih poslova. Jeste li pregovarali. Jeste li h uputili na međunarodni sud – odgovorio oj je Josipović.

- Radili smo na tome puno više intenzivnije nego što se radi danas – rekla je Kitarović.

21:00 -
Trebalo je poštovati dogovor s haškim sudom. Učinjena je pogreška kada je Gotovini krivo savjetovano da se skloni iz zemlje. On je za mene heroj, ali sam isticala da svoju nevinost treba obraniti pred sudom – rekla je Kitarović.

- Njegovo izručenje je bila pravna odluka. Ne osuđujem nikoga tko je sudjelovao u tom – rekao je Josipović.

20:57 -
Gospodin Perković je obavljao najviše dužnosti za vrijeme HDZ-a i Tuđmana. HDZ je dogovoran zašto on nije procesuiran. Njegov sin je sudionik Domovinskog rata i bio je na najvišim funkcijama i za HDZ-ove vlasti.

Njego sin nije trebao biti razriješen, kaže Josipović.

Poznajem ga osobno i imam dobro mišljenje o Saši Perkoviću, ali bi na njegovom mjestu dala ostavku iako sinovi ne mogu odgovarati za djela svojih očeva. Lex Perković je bila velika sramota za Hrvatsku – rekla je Kitarović.

20:54 -
Tuđmanov projekt pomirbe je dobra ideja. Pomirba je uvijek dobra stvar. S tim tezama bi danas Tuđman bio izbačen iz HDZ-a - rekao je Josipović.

- To je bila potrebna stvar u tom trenutku i jedna je od Tuđmanovih stečevina – rekla je Kitarović.

- Tuđmana bi danas Karamarko izbacio iz stranke – ponovio je Josipović.

20:51 -
Na građanima Zagreba je da odluče treba li ostati trg maršala Tita pod tim imenom. Za mene je on bio komunistički diktator – rekla je Kitarović.

- Za mene je on bio pozitivna ličnost – rekao je Josipović.

- Pitanje maršala dijeli narod - poručila je Kitarović.

20:48 -
Ina je strateški važna. Trebala bi ostati u našem vlasništvu. Trebala bi širiti posao. Inu bi trebalo kupiti – rekla je Kitarović.

- Trebamo ako možemo kupiti Inu. To ne bi bilo lako. Znam više odnosima Ine i Mola jer je vaša Vlada koruptivnim radnjama prodala dionice. Kako to vi niste znali a sjedili ste u toj vladi – rekao je Josipović

- Nemam niti insajderskim informacija jer tada nisam bila u Vladi - tvrdi Kitarović.

Josipović joj je rekao da je tada bila u Vladi.

- Danas mađarska strana pretvara Inu o odjel Mola - kaže Josipović

- Time se bavilo ministarstvo gospodarstva. a ne MVP - odgovorila je Kiratović.

20:42 -
Prosvjednici su se upustili u javnu djelatnost. Protestiraju jer im je loša ekonomska situacija pa je u javnom interesu da se objave njihova primanja - kaže Josipović.

- Jesam za transparentnost, međutim ukoliko nije uobičajeno da se objavljuju primanja branitelja tome se protivim – tvrdi Kitarović.

Gospodin Glogoški ne protestira samo za sebe nego da se zaštiti dignitet Domovinskog rata - dodala je.

- Glavni organizator je čovjek koji zapošljava branitelje i drži ih na minimalcu – poručio je Josipović.

20:32 -
Sadašnji zakon o ovrhama je neustavan – rekla je Kitarović komentirajući današnju ovrhu.

- Taj je zakon trenutno pred Ustavnim sudom – odgovorio je Josipović.

Sramota je da se ljudi deložiraju nasilno – rekla je Kitarović. Jospović joj je odgovorio da je za to zaslužna njena stranka.

20:31 -
Kitarović i Josipović sukobili su se jer je aktualni predsjednik pojašnjavao ustavne ovlasti predsjednika.

- Gospodine Josipoviću, prestanite mi docirati kao profesor – rekla je Kitarović Josipoviću.

20:30 -
Namjeravam surađivati s Vladom. Želim sjesti s Milanovićem i inicirati sjednicu Vlade. Ako nema izlaza iz teškog stanja, tražit ću da se prekine agonija - poručila je Kitarović

- Za vrijeme Jadranke Kosor surađivao sam s njom. Miješajući se u parlamentarno stanje i zazivanjem izbora gospođo Kitarović kršite ustavne ovlasti - rekao je Josipović.

20:25 -
S Milanovićem sam se razilazio tijekom cijelog vremena zajedničkog mandata. Iznio sam jedno 100 različitih primjedbi na gospodarstvo. Neke su i prihvaćane – rekao je Josipović

- Karamarko više priča o povijesti, ja o sadašnjosti. Nisam marioneta. Ostala sam uvijek pri svojem mišljenu. Neću dopustiti da itko upravlja sa mnom. Nisam vidjela razlike između vas i Milanovića. Ustavne ovlasti vam daju mogućnost da sazovete izvanrednu sjednicu Vlade, a to niste nikada učinili – kaže Kitarović.

20:20
- Za predsjednika republike treba biti puno više nego činovnik u NATO savezu. Ponovno ću vas preporučiti, to mi neće biti problem - rekao je Josipović.

- Na žalost vi ste razmišljali samo o sljedećim izborima i svom renkingu. Za predsjednika je potrebno liderstvo, govoriti, a ne šutjeti. Vi to niste činili nego ste se oglasili tek posljednjih nekoliko tjedana, odgovorila je Kitarović.

- Tijekom kampanje ste puno puta rekli neistinu. Nemojte obećavati ono što ne znate - rekao je Josipović

- Dobro znam kako živi Hrvatska. Upoznala sam stvarni život. Znam što je potrebno Hrvatskoj. Za to na ne treba Ustav nego rješenja - odgovorila je Kitarović.

- Bili ste u Vladi koja je opljačkala zemlju - poručio joj je Josipovićć

- Ne možete se vječito pozivati na Sanader i tu Vladu - rekla je Kitarović.

- Vaša Vlada je bila najlošija. U novinama ste hvalili Sanadera i to američkim - rekao je Josipović

- To su govorili i Merkel i Bush. On ih je obmanuo. Za razliku od vas ja sam se distancirala od te vlade za razliku od vas koji se niste distancirali od Milanovića - poručila je Kitarović.

20.10 Nisam spreman lagati za interese naše zemlje. Rekao je Josipović. S tim se složila u Kolinda Grabar Kitarović jer se lažima, kaže, gubi kredibilitet.

Josipović joj je poručio da je već nekoliko puta rekla neistine. Spočitnuo joj je letove službenim avionom i status u NATO-u. Spomenuo je i njenu plaću.

- Apsolutno tvrdim da nisam lagala. Koncentrirala sam se na Hrvatsku i njene probleme pa nisam spominjala kolika mi je plaća - odgovorila mu je Kitarović.

- Zatražila sam od direkcije da mi kažu koliko sam puta letjela - dodala je Kitarović.

Josipović ju je nakon toga pozvao da kaže kolika joj je plaća, a ona je rekla da to ne može reći.

Zatim ju je upitao kako će, ako nekim čudom pobijedi na izborima, ispuniti imovinsku karticu, a ona je odgovorila da će to učiniti prema pravilima.

20:08 - Kandidati su komentirali jučerašnje događaje u Parizu. Kolinda Grabar Kitarović je rekla kako ne zna je li Hrvatska spremna za borbu protiv terorizma jer trenutno nije na vlasti. Josipović je pak poručio da je zemlja spremna na tu borbu jer službe rade dobar posao.

Naše službe imaju ugled i odlično rade svoj posao - poručio je Josipović.

Kolinda Grabar Kitarović je pozvala građane na budnost. Rekla je kako nije stekla dojam da službe funkcioniraju najbolje.

Josipović joj je rekao da ne zna o kojim to ona službama govori, jer su naše službe spremne te joj je rekao da ih ne opanjkava na što mu je ona rekla da to ne radi i da službe moraju raditi svoj posao.

20:00 - Kandidati su se uoči sučeljevanja susreli u prostorijama Nove TV i popili kavu.

(JL)
Foto: Nova TV
[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => tri dana do izbora [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2015-01-08 20:26:48 [created_by] => 29 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2015-01-08 22:01:44 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2015-01-08 21:44:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 10449 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 142 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Hrvatske. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, hrvatska [secure] => 0 [page_title] => Hrvatska [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2015/01/08/AAA/Sučeljavanje na Novoj TV.JPG" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "800x533" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 142 [name] => Hrvatska [alias] => hrvatska [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"0","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-02-21 11:58:02","customparams_modified":"2019-02-21 11:58:02","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 8349473 Threads: 1 Questions: 1712859755 Slow queries: 5114023 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 113192235 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 48 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/hrvatska ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /vijesti/hrvatska/evo-sto-su-kolinda-grabar-kitarovic-i-ivo-josipovic-rekli-u-suceljavanju-na-novoj-tv-259328 [printLink] => /vijesti/hrvatska/evo-sto-su-kolinda-grabar-kitarovic-i-ivo-josipovic-rekli-u-suceljavanju-na-novoj-tv-259328?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 210935 [name] => predsjedničkiizbori [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => predsjednickiizbori [link] => /tag/predsjednickiizbori ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => tri dana do izbora [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Evo što su Kolinda Grabar-Kitarović i Ivo Josipović rekli u sučeljavanju na Novoj TV [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-21-23-08-30-29 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2015/01/08/AAA/Sučeljavanje na Novoj TV.JPG [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2015/01/08/AAA/Sučeljavanje na Novoj TV.JPG [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}U sučeljavanju na Novoj TV Ivo Josipović i Kolinda Grabar Kitarović borili su se za glasove onih koji su ih odabrali u prvom krugu predsjedničkih izbora, ali i za 400 tisuća birača koji su svoj glas dali njihovim protukandidatima te glasove onih koji nisu izišli na birališta.

Tijek sučeljavanja:

21:44 - Za kraj su se kandidati obratili svojim biračima.

- Izađite na birališta, ne bira se kandidat ili kandidatkinja, nego smjer u kojem će krenuti Hrvatska. Ako mislite da danas živite bolje nego prije pet godina, glasujte za sadašnje stanje, ali ako želite promjene i zaokret, da budemo socijalno tržišno gospodarstvo, napredna država, molim vas da poklonite svoje povjerenje meni - poručila je kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar Kitarović.

- Poštovani građani, iziđite na izbore. Birate put i predsjednika koji vodi zemlju u prosperitet. Birate između toga da loša prošlost postane naša budućnosti ili birate bolju budućnosti. Nudim vam program boljitka u kojem će Hrvatska postati demokratičnija, imat ćemo gospodarstvo 21. stoljeća. Svi želimo dobar, život. Izađite na izbore, birajte pravi put - rekao je Josipović.

21.43 -
Činjenica je da je HDZ krenuo u borbu protiv korupcije, Sad će se vidjeti kakvi će kosturi izaći iz ormara – rekla je Kitarović odgovorivši Josipoviću na njegovu izjavi da je on inicirao zakon u nezastarijevanju kriminala u pretvorbi i privatizaciji.

21.40 -
Ja ne lažem. Ne znam lagati - rekla je Kitarović.

Ne smatram se lašcem ni u jednom obliku. Ovis o svakom pojedincu da li laže u ljubavi, lovi ili kampanji - rekao je Josipović.

21:38 -
Kandidati su poručili kako su potrebne promjene u društvu.

21:32 -
Oboje kandidata bi napustili mjesto predsjednika ukoliko bi bile lošeg zdravlja ili ukoliko bi se našli pod optužbom za kriminalne radnje.

21:30 -
U novom sukobu kandidata Kitarović je predbacila Josipoviću šutnju i manjak kritike prema Milanoviću. Josipović joj je odgovorio kako je šutjela i nije lupala šakom od stol do je njen šef i prvi suradnik krao milijarde za što je nagrađena veleposlaničkim mjestom u SAD-a.

Bili ste član stranke koja je sljednik komunističke partije, koja je vladala na totalitaran način – rekla je Kitarović.

21:26 -
Kandidati su se osvrnuli na političke uzore. Josipović je rekao kako su njemu uzori Račan i Tripalo. Na to mu je Kitarović replicirala da je zaboravila Milanovića. Josipović joj je rekao da je on mlađi od nje te joj je rekao da je zaboravila spomenuti Karamarka kao svog uzora.

21:23 -
Moj prvi predsjednički potez će biti pozvati Milanovića i sazvati Vladu. želim da za isti stol sjednu sve političke stranke kako bi se postigao konsenzus za ključna pitanja – rekla je Kitarović.

- Ovo sve radim kontinuirano. To ću i nastaviti. Prvi potez predsjednika mora biti peglanje onoga što se radilo u ovoj kampanji - rekao je Josipović.

21:22 -
Prepolovila bih broj zaposlenika u Uredu predsjednika. Smanjila bih broj pomoćnika. Povećala bih broj savjetnika za gospodarstvo i ostala goruća pitanja rekla je Kitarović.

Slažem s eda se puno može pokriti volonterima. Tako je sada i tako treba biti – kaže Josipović.

21:17 -
Moje imovno stanje je vrlo dobro – rekao je Josipović.

- Moje je u skladu s onim što sam radila. Imam ušteđevinu koja je za naše prilike pristojna – rekla je Kitarović.

21:17 -
Treba nastaviti pritisak na Rusiju. Miješali su se u unutarnje stvari Ukrajine. Ne može se raditi razlika na velike i male države – rekla je Kitarović

- Hrvatska sudjeluje i sudjelovat će u sankcijama koje provodi EU – kaže Josipović.

21:10 -
Podržat ću svaku odluku legitimnih predstavnika Hrvata u BiH. Oni moraju biti ravnopravnost s ostalim narodima u BiH. Ako dogovor nije moguć potaknut ću međunarodnu zajednicu da se nadogradi dejtonsku ugovor – kaže Kitarović.

- Ono što se dogovore tri naroda i građani mi moramo poštivati – rekao je Josipović dodajući kako je prvi put na zadnjim izborima izabran legitiman predstavnik Hrvata u BiH.

21:08 -
Nijedan naš susjed ne može u EU ako ne prođe put koji smo prošli i mi - rekao je Josipović.

Srbiji bih put u EU uvjetovala povratkom nestalih osoba iz rata. Zalažem se za prava manjina u Hrvatskoj, a to ću tražiti i od Srbije što se sada ne poštuje – rekla je Kitarović.

21:07 -
Granice sa susjedima treba urediti individualno. završit ćemo sa svakom ili na međunarodnom sudu ili arbitraži – kaže Josipović.

Ako nije moguće postići dogovor treba ići na međunarodni sud njemu dajem prednost nad arbitražom. Temeljem međunarodnog prava treba pregovarati – kaže Kitarović.

- Bili ste ministrica vanjskih poslova. Jeste li pregovarali. Jeste li h uputili na međunarodni sud – odgovorio oj je Josipović.

- Radili smo na tome puno više intenzivnije nego što se radi danas – rekla je Kitarović.

21:00 -
Trebalo je poštovati dogovor s haškim sudom. Učinjena je pogreška kada je Gotovini krivo savjetovano da se skloni iz zemlje. On je za mene heroj, ali sam isticala da svoju nevinost treba obraniti pred sudom – rekla je Kitarović.

- Njegovo izručenje je bila pravna odluka. Ne osuđujem nikoga tko je sudjelovao u tom – rekao je Josipović.

20:57 -
Gospodin Perković je obavljao najviše dužnosti za vrijeme HDZ-a i Tuđmana. HDZ je dogovoran zašto on nije procesuiran. Njegov sin je sudionik Domovinskog rata i bio je na najvišim funkcijama i za HDZ-ove vlasti.

Njego sin nije trebao biti razriješen, kaže Josipović.

Poznajem ga osobno i imam dobro mišljenje o Saši Perkoviću, ali bi na njegovom mjestu dala ostavku iako sinovi ne mogu odgovarati za djela svojih očeva. Lex Perković je bila velika sramota za Hrvatsku – rekla je Kitarović.

20:54 -
Tuđmanov projekt pomirbe je dobra ideja. Pomirba je uvijek dobra stvar. S tim tezama bi danas Tuđman bio izbačen iz HDZ-a - rekao je Josipović.

- To je bila potrebna stvar u tom trenutku i jedna je od Tuđmanovih stečevina – rekla je Kitarović.

- Tuđmana bi danas Karamarko izbacio iz stranke – ponovio je Josipović.

20:51 -
Na građanima Zagreba je da odluče treba li ostati trg maršala Tita pod tim imenom. Za mene je on bio komunistički diktator – rekla je Kitarović.

- Za mene je on bio pozitivna ličnost – rekao je Josipović.

- Pitanje maršala dijeli narod - poručila je Kitarović.

20:48 -
Ina je strateški važna. Trebala bi ostati u našem vlasništvu. Trebala bi širiti posao. Inu bi trebalo kupiti – rekla je Kitarović.

- Trebamo ako možemo kupiti Inu. To ne bi bilo lako. Znam više odnosima Ine i Mola jer je vaša Vlada koruptivnim radnjama prodala dionice. Kako to vi niste znali a sjedili ste u toj vladi – rekao je Josipović

- Nemam niti insajderskim informacija jer tada nisam bila u Vladi - tvrdi Kitarović.

Josipović joj je rekao da je tada bila u Vladi.

- Danas mađarska strana pretvara Inu o odjel Mola - kaže Josipović

- Time se bavilo ministarstvo gospodarstva. a ne MVP - odgovorila je Kiratović.

20:42 -
Prosvjednici su se upustili u javnu djelatnost. Protestiraju jer im je loša ekonomska situacija pa je u javnom interesu da se objave njihova primanja - kaže Josipović.

- Jesam za transparentnost, međutim ukoliko nije uobičajeno da se objavljuju primanja branitelja tome se protivim – tvrdi Kitarović.

Gospodin Glogoški ne protestira samo za sebe nego da se zaštiti dignitet Domovinskog rata - dodala je.

- Glavni organizator je čovjek koji zapošljava branitelje i drži ih na minimalcu – poručio je Josipović.

20:32 -
Sadašnji zakon o ovrhama je neustavan – rekla je Kitarović komentirajući današnju ovrhu.

- Taj je zakon trenutno pred Ustavnim sudom – odgovorio je Josipović.

Sramota je da se ljudi deložiraju nasilno – rekla je Kitarović. Jospović joj je odgovorio da je za to zaslužna njena stranka.

20:31 -
Kitarović i Josipović sukobili su se jer je aktualni predsjednik pojašnjavao ustavne ovlasti predsjednika.

- Gospodine Josipoviću, prestanite mi docirati kao profesor – rekla je Kitarović Josipoviću.

20:30 -
Namjeravam surađivati s Vladom. Želim sjesti s Milanovićem i inicirati sjednicu Vlade. Ako nema izlaza iz teškog stanja, tražit ću da se prekine agonija - poručila je Kitarović

- Za vrijeme Jadranke Kosor surađivao sam s njom. Miješajući se u parlamentarno stanje i zazivanjem izbora gospođo Kitarović kršite ustavne ovlasti - rekao je Josipović.

20:25 -
S Milanovićem sam se razilazio tijekom cijelog vremena zajedničkog mandata. Iznio sam jedno 100 različitih primjedbi na gospodarstvo. Neke su i prihvaćane – rekao je Josipović

- Karamarko više priča o povijesti, ja o sadašnjosti. Nisam marioneta. Ostala sam uvijek pri svojem mišljenu. Neću dopustiti da itko upravlja sa mnom. Nisam vidjela razlike između vas i Milanovića. Ustavne ovlasti vam daju mogućnost da sazovete izvanrednu sjednicu Vlade, a to niste nikada učinili – kaže Kitarović.

20:20
- Za predsjednika republike treba biti puno više nego činovnik u NATO savezu. Ponovno ću vas preporučiti, to mi neće biti problem - rekao je Josipović.

- Na žalost vi ste razmišljali samo o sljedećim izborima i svom renkingu. Za predsjednika je potrebno liderstvo, govoriti, a ne šutjeti. Vi to niste činili nego ste se oglasili tek posljednjih nekoliko tjedana, odgovorila je Kitarović.

- Tijekom kampanje ste puno puta rekli neistinu. Nemojte obećavati ono što ne znate - rekao je Josipović

- Dobro znam kako živi Hrvatska. Upoznala sam stvarni život. Znam što je potrebno Hrvatskoj. Za to na ne treba Ustav nego rješenja - odgovorila je Kitarović.

- Bili ste u Vladi koja je opljačkala zemlju - poručio joj je Josipovićć

- Ne možete se vječito pozivati na Sanader i tu Vladu - rekla je Kitarović.

- Vaša Vlada je bila najlošija. U novinama ste hvalili Sanadera i to američkim - rekao je Josipović

- To su govorili i Merkel i Bush. On ih je obmanuo. Za razliku od vas ja sam se distancirala od te vlade za razliku od vas koji se niste distancirali od Milanovića - poručila je Kitarović.

20.10 Nisam spreman lagati za interese naše zemlje. Rekao je Josipović. S tim se složila u Kolinda Grabar Kitarović jer se lažima, kaže, gubi kredibilitet.

Josipović joj je poručio da je već nekoliko puta rekla neistine. Spočitnuo joj je letove službenim avionom i status u NATO-u. Spomenuo je i njenu plaću.

- Apsolutno tvrdim da nisam lagala. Koncentrirala sam se na Hrvatsku i njene probleme pa nisam spominjala kolika mi je plaća - odgovorila mu je Kitarović.

- Zatražila sam od direkcije da mi kažu koliko sam puta letjela - dodala je Kitarović.

Josipović ju je nakon toga pozvao da kaže kolika joj je plaća, a ona je rekla da to ne može reći.

Zatim ju je upitao kako će, ako nekim čudom pobijedi na izborima, ispuniti imovinsku karticu, a ona je odgovorila da će to učiniti prema pravilima.

20:08 - Kandidati su komentirali jučerašnje događaje u Parizu. Kolinda Grabar Kitarović je rekla kako ne zna je li Hrvatska spremna za borbu protiv terorizma jer trenutno nije na vlasti. Josipović je pak poručio da je zemlja spremna na tu borbu jer službe rade dobar posao.

Naše službe imaju ugled i odlično rade svoj posao - poručio je Josipović.

Kolinda Grabar Kitarović je pozvala građane na budnost. Rekla je kako nije stekla dojam da službe funkcioniraju najbolje.

Josipović joj je rekao da ne zna o kojim to ona službama govori, jer su naše službe spremne te joj je rekao da ih ne opanjkava na što mu je ona rekla da to ne radi i da službe moraju raditi svoj posao.

20:00 - Kandidati su se uoči sučeljevanja susreli u prostorijama Nove TV i popili kavu.

(JL)
Foto: Nova TV
[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvatska/evo-sto-su-kolinda-grabar-kitarovic-i-ivo-josipovic-rekli-u-suceljavanju-na-novoj-tv-259328 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=b17fdee813d5059f085613beddf8b8edcb583ee6 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Evo+%C5%A1to+su+Kolinda+Grabar-Kitarovi%C4%87+i+Ivo+Josipovi%C4%87+rekli+u+su%C4%8Deljavanju+na+Novoj+TV&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Fevo-sto-su-kolinda-grabar-kitarovic-i-ivo-josipovic-rekli-u-suceljavanju-na-novoj-tv-259328 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Fevo-sto-su-kolinda-grabar-kitarovic-i-ivo-josipovic-rekli-u-suceljavanju-na-novoj-tv-259328 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => tri dana do izbora [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Hrvatskatri dana do izbora

Evo što su Kolinda Grabar-Kitarović i Ivo Josipović rekli u sučeljavanju na Novoj TV

Piše PSD.
8. siječnja 2015. - 22:44
U sučeljavanju na Novoj TV Ivo Josipović i Kolinda Grabar Kitarović borili su se za glasove onih koji su ih odabrali u prvom krugu predsjedničkih izbora, ali i za 400 tisuća birača koji su svoj glas dali njihovim protukandidatima te glasove onih koji nisu izišli na birališta.

Tijek sučeljavanja:

21:44 - Za kraj su se kandidati obratili svojim biračima.

- Izađite na birališta, ne bira se kandidat ili kandidatkinja, nego smjer u kojem će krenuti Hrvatska. Ako mislite da danas živite bolje nego prije pet godina, glasujte za sadašnje stanje, ali ako želite promjene i zaokret, da budemo socijalno tržišno gospodarstvo, napredna država, molim vas da poklonite svoje povjerenje meni - poručila je kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar Kitarović.

- Poštovani građani, iziđite na izbor...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. svibanj 2024 01:08