StoryEditorOCM
HrvatskaKARTA KANTA

Eda Vujević: Pametni znaju čemu služi sustav e-Građani. Ali oni drugi su puno jači! I tako već deset godina...

22. listopada 2024. - 13:41
Koliko smo puta uzalud ušli u taj sustav i koliko smo puta, umjesto na e-Građaninu morali pješice ići na neki od šaltera kako bi nam neka služba, kao da smo u 19. stoljeću, na ruke, nakon višesatnog gubljenja vremena, uručila papirnatu odluku, rješenje, presudu, bilo što...Nikola Vilić/ Cropix

Evo je prošlo čitavo desetljeće otkako je Hrvatska uvela sustav e-Građani, projekt Vlade koji, kako je opisano na službenim stranicama, građanima bez naknade omogućava modernu, brzu i jednostavnu komunikaciju s javnom upravom. Desetljeće!

Ovaj sustav koristi skoro dva milijuna Hrvata, a na istim službenim stranicama piše da su građani od početka rada sustava do danas pristupili više od 59.476.761 put različitim elektroničkim uslugama koje tamo imaju na raspolaganju.

Ne piše, naravno, koliko smo puta uzalud ušli u taj sustav i koliko smo puta, umjesto na e-Građaninu morali pješice ići na neki od šaltera kako bi nam neka služba, kao da smo u 19. stoljeću, na ruke, nakon višesatnog gubljenja vremena, uručila papirnatu odluku, rješenje, presudu, bilo što.

Ne može!

Ev...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. listopad 2024 13:42