StoryEditor
Hrvatskaodlučeno

DORH odbacio kaznene prijave protiv Ljube Pavasovića Viskovića

Piše PSD.
1. prosinca 2015. - 16:33
Ljubo Pavasović Visković, predsjednik Nadzornog odbora Hajduka, neće kazneno odgovarati zbog događaja nakon derbija Hajduka i Dinama u rujnu ove godine.

Naime, Općinsko državno odvjetništvo u Splitu je donijelo rješenje o odbačaju kaznenih prijava podnesenih protiv Pavasovića Viskovića i to zbog kaznenih djela prijetnje, izazivanja nereda i nasilničkog ponašanja.

- Nakon što je Općinsko državno odvjetništvo u Splitu zaprimilo kaznenu prijavu nogometnog suca u Hrvatskom nogometnom savezu protiv predsjednika nadzornog odbora jednog nogometnog kluba zbog kaznenog djela prijetnje te potom kaznenu prijavu podnesenu po punomoćniku zbog kaznenog djela izazivanja nereda i nasilničkog ponašanja, provedeni su detaljni izvidi radi provjere navoda u prijavama.

U kaznenim prijavama je u bitnom navedeno da je osumnjičeni po završetku nogometne utakmice putem treće osobe zaprijetio nogometnom sucu kao i da je svojim agresivnim nastupom potaknuo publiku na nasilje usmjereno na podnositelja prijava, a svojim drskim ponašanjem na javnom mjestu podnositelja prijave doveo u ponižavajući položaj jer ga je omalovažio fizičkim i verbalnim napadom - stoji u priopćenju ODO-a Split.

No, kako su naveli, iz rezultata izvida proizlazi kako ne postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik počinio kazneno djelo prijetnje i izazivanja nereda dok je kaznena prijava zbog nasilničkog ponašanja odbačena jer se prijavljenim ponašanjem okrivljenika ne ostvaruju bitna obilježja kaznenog djela nasilničkog ponašanja.

Podsjetimo, kaznena prijava nakon derbija na Poljudu je došla iz Dinama jer je Pavasović Visković prijetnju: "Bruno Mariću ti večeras nećeš izaći živ iz Splita" izrekao Krešimiru Antoliću, direktoru sigurnosti zagrebačkog kluba, a kaznenu prijavu podignuo je i zbog toga sam sudac Marić.

Do verbalnog je sukoba došlo zbog toga što je sudac Marić na toj utakmici u sudačkoj nadoknadi dosudio kazneni udarac za Dinamo.

- Otišao sam do terena ne bih li pomogao našim igračima i treneru da izađu s terena budući da je atmosfera bila poprilično napeta i agresivna. Tamo sam vidio Ljubu Pavasovića Viskovića kako nasrće prema Bruni Mariću s Goranom Vučevićem.

Čuo sam da mu je vikao 'govno', a meni se ponovno obratio sa 'Bruno Marić se s vama vozi u autobusu' na što ja nisam reagirao - govorio je tada direktora Antolić za medije.PIŠE: Vladimir Urukalo,
FOTO: Arhiva/CROPIX

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. kolovoz 2022 12:57