StoryEditor
Hajdukodluke disciplinske komisije hns-a

Pavasović Visković kažnjen zbog neprimjerenih izjava o sucu Bebeku; Splitu minus bod po utakmici sve dok ne podmiri dug

Piše PSD.
6. studenog 2015. - 22:42
Predsjednik Hajdukovog Nadzornog odbora Ljubo Pavasović Visković kažnjen je od Disciplinske komisije HNS-a s pet tisuća kuna zbog neprimjerenih izjava o sucu Ivanu Bebeku koje su objavljene u medijima.

Ova kazna nema nikakve veze s događanjima oko utakmice Hajduk – Dinamo (0:0) zbog koje je prijavljen kod disciplinskog suca Prve HNL Krešimira Vlajčevića i čija se odluka iščekuje evo već dva mjeseca. Čelnik NO-a "bijelih" kažnjen je po prijavi suca Bebeka zbog uvredljivih riječi.

Ono krucijalno jest kad se čelnik Hajduka izjasnio "kako se sve očigledno sudi u korist jednog kluba, jer dosta je vidjeti kako Bebek sudi u Europi, a kako na domaćem terenu" te da je "sudac Bebek nekoliko puta kriminalno pogriješio na Hajdukovu štetu"!

Podsjetimo se Pavasović Visković je već pod jednogodišnjom suspenzijom rada u nogometu izrečenom nakon lanjskog neigranja Hajduka na derbiju u Maksimiru 22. studenoga.

Kažnjen je i Split kojem će se oduzimati po bod za svaku iduću prvenstvenu utakmicu sve dok ne podmiri dug prema svom bivšem igraču Tomislavu Dujmoviću. Riječ je o dugu od preko milijun kuna koji je Split po odluci Arbitražne komisije morao podmiriti, a kako to nije napravio uslijedila je navedena jučerašnja odluka Disciplinske komisije.

Odluka je konačna, ali nije pravomoćna. Stupit će na snagu kada Split zaprimi odluku na koju u roku od osam dana ima i pravo žalbe koja odgađa izvršenje.

(sa, fv)
foto: vojko bašić / cropixŽelite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. kolovoz 2022 10:59