StoryEditorOCM
Hrvatskaje li ovo tragedija?

Desetak tisuća tona mandarina završit će na deponiju: zašto država potiče zbrinjavanje trulih plodova, umjesto da osigura donacije svježih voćki?

10. studenog 2020. - 10:24
Tvrtka 'Karlo promet' iz Metkovića u vlastitom je aranžmanu donirala sedam tona mandarina dječjoj bolnici i domovima za nezbrinutu djecuDenis Jerković/Cropix

Tužno, ali istinito: u dolini Neretve na smetlištima završe stotine tona mandarina. Porazna je to statistika poglavito kada se zna da ima toliko potrebitih koji bi se rado osladili žutim plodovima. Ipak, tek rijetki se odlučuju na donacije premda u Hrvatskoj ima ljudi koji sebi ne mogu priuštiti mandarinu.

Nažalost, po pitanju sufinanciranja donacija nije se iskazala ni država koja potiče zbrinjavanje trulih plodova umjesto da osigura da zdrave i jestive mandarine nađu put do humanitarnih udruga, ustanova, bolnica, domova socijalne skrbi.

Perica Palinić, vlasnik poduzeća "Karlo promet" iz Metkovića, koje se bavi otkupom mandarina ovih je dana donirao sedam tona mandarina dječjoj bolnici u Klaićevoj, KBC-u Rebro te domovima u Zagrebu i Karlovcu koji se skrbe o nezbrinutoj djeci....

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 00:30