StoryEditorOCM
Hrvatskaikona alternative

Danas je obljetnica smrti sina poznatog političara, člana alternativne scene, umro je u Indiji pod čudnim okolnostima

Piše VIJESTI SD
24. veljače 2023. - 19:23

Na dan 24. veljače 2005. godine u Indiji u 25. godini preminuo je Domagoj Šeks. Njegova smrt snažno je odjeknula u hrvatskoj javnosti dijelom zato što je bio sin poznatog HDZ-ova političara, tadašnjega predsjednika Sabora Vladimira Šeksa, a dijelom zbog nejasnih okolnosti njegove smrti u indijskome ljetovalištu Goa, gdje je radio kao DJ.

Kobne večeri 24. veljače 2005. otišao je na party. Njegovi prijatelji, koji su nestanak prijavili nakon nekoliko dana, više ga nisu vidjeli. Budući da je policija 26. veljače u moru pronašla jedno tijelo, prijatelji su ga identificirali po odjeći i naušnici.

Zbog nepoznatih okolnosti smrti, godinu poslije obavljena je obdukcija, pri kojoj nisu pronađeni tragovi droge, alkohola ili otrovnih supstanci.

- Utvrdio sam da su zbog kanaveralnog spazma natikače ostale na stopalima. To se događa isključivo pri iznenadnoj smrti, što otklanja mogućnost da je mladić ušao u ocean kako bi se osvježio, rekao je obducent dr. Silvano Sapeco, piše 24 sata.

Domagoj Šeks, sin Vladimira Šeksa iz prvoga braka sa suprugom Marijom, pokopan je 10. ožujka 2005. godine na Gradskome groblju u Osijeku u prisutnosti državnoga vrha, predvođenog tadašnjim premijerom Ivom Sanaderom i nizom ministara iz njegove Vlade.

image

U vrijeme sinove smrti Vladimir Šeks bio je predsjednik Hrvatskoga sabora

Goran Mehkek/Cropix

Mladi Domagoj Šeks bio je poznat u javnosti i o njemu se pisalo kao o viđenijem pripadniku alternativne scene i suprotnosti ocu.

- Šeki je bio miran i tih, sjećam ga se po toplom osmijehu i suštoj dobroti, za svoj izraz izabrao je glazbu, tu se baš pronalazio. Ja sam ga upoznala na onom krvavom koncertu u Samoboru gdje su specijalci Alfe brutalno ispremlatili glazbenike i publiku. U to je vrijeme bio dio gradske anarho-punk scene koja je u 90-ima doživljavala svoj procvat. Taj dečko je uvijek sve što je imao dijelio sa svojim prijateljima i poznanicima - rekla je aktivistica i novinarka Vesna Janković za Slobodnu Dalmaciju.

Uspomena na Domagoja Šeksa živi i 18 godina nakon njegove smrti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. lipanj 2023 22:56