StoryEditor
Hrvatskahdz-ov šibenski ZASTUPNIK, tvrdi kako ne zarađuje na putnim troškovima

Bukić: Daleko više sam potrošio nego naplatio; u Gružu uvredljivi transparenti

Piše PSD.
24. travnja 2008. - 21:32
Nisam profitirao, u pet godina mandata naplatio sam samo 22.400 kuna, a potrošio sam dva svoja vozila i napravio više od 400.000 km, ogorčen je Bukić zbog prozivki

Od pet dolazaka u Šibenik, naplatim jedan putni trošak
- tvrdi Perica Bukić / Damir KRAJAČ / CROPIX

Kad je svojedobno bivši HSLS-ov zastupnik Mario Kovač, koji je jedno vrijeme obnašao i dužnost ministra pomorstva, prometa i veza u koalicijskoj Račanovoj Vladi, javno prokazan zbog naplaćene kilometraže za osobno vozilo kojim je navodno putovao iz Šibenika u Zagreb i natrag, a otkrilo se da nema ni vozačku dozvolu, bio je to skandal s elementima vica.

To je toga elokventnoga dalmatinskog političara trajno stajalo vjerodostojnosti.

Besplatan prijevoz

No, očigledno, neugodno otkriće Kovačeva “kikašenja” nije imalo opominjući učinak na naše “putujuće” političare. Ne samo da dalmatinski zastupnici preferiraju i dalje cestovni promet osobnim automobilima, iako imaju osiguran besplatan prijevoz svim javnim prometalima (vlakovima, autobusima, zrakoplovima i brodovima), nego se nerijetko tiskaju njih 4-5 u jednom autu, a svaki inkasira saborsku “cestarinu” kao da su putovali u “konvoju”.

Naprosto, stječe se dojam da je političkoj kasti prvi imperativ “uzmi sve što možeš”, pa deru “voljenu” državu gdje god stignu, to većim žarom što su im modrija junačka prsa od domoljubnog busanja. Izračun je pokazao da dalmatinski zastupnici po mandatu, na račun samo ovog hipertrofiranog troška, zarade solidan automobil. A gdje je ostalo...

Perica Bukić, HDZ-ov sabornik iz Šibenika, iako istaknut kao reprezentant “društva promućurnih račundžija”, čini se, nije na tome osobito profitirao. Naplatio je, veli, samo 22.400 kuna za mandata, a potrošio dva svoja automobila i napravio više od 400 tisuća kilometara.

‘Zli’ političari

- Od pet dolazaka u Šibenik naplatim jedan putni trošak - ljutito će Bukić, dodajući da je gotovo svaki tjedan bar tri dana u Šibeniku, ali ne zbog privatnih razloga nego preuzetih zastupničkih i političkih obveza.

- Kada bih sve to financijski kompenzirao - kaže - daleko bi premašilo dvadesetak tisuća. Najbolje bi bilo, zaključuje ovaj trofejni hrvatski sportaš, potpuno se posvetiti sportu, jer političari kao da moraju po svaku cijenu biti “ružni, prljavi i zli”.

Transparent na utakmici odigranoj u četvrtak u Gružu / A. Buljubašić / Cropix

Transparent u Gružu

Očito je da navijači Juga čitaju Slobodnu Dalmaciju, a slika govori sve. Dubrovčani su se dobro pripremili da "prizemlje" prvog čovjeka Mladosti i Hrvatskog vaterpolo saveza. Tipična dalmatinska "sprdnja", rekli bismo...

M. R.

Prijavljen u Šibeniku

Nije točno da imam prijavljeno boravište u Zagrebu, a prebivalište u Primoštenu! Zastupnik sam Šibensko-kninske županije i normalno mi je da sam prijavljen i plaćam porez tamo gdje su me i izabrali.

- Moja osobna iskaznica već pet godina ima upisanu adresu na Bilo kod Primoštena gdje sam izgradio kuću novcem što sam ga sam zaradio. Moj auto ima šibensku registraciju. A pitam vas, bi li bilo korisnije da sam prijavljen u Zagrebu, a da u Šibenik dolazim 1. srpnja na ljetovanje - odgovara na prozivke Bukić, koji ipak jest stanovnik Zagreba.

Radi tri, plaćen za jedan posao

- Zanimljivo je - drži isprovocirani saborski zastupnik Perica Bukić - kako nikomu ne smeta što radim tri posla, a plaćen sam samo za jedan, onaj zastupnički. - Je li normalno da obavljam posao direktora vaterpolskog kluba “Mladost” bez naknade, zatim predsjednika Hrvatskog vaterpolskog saveza ponovno bez naknade, četiri godine sjedio sam u Nadzornom odboru šibenskog TLM-a bez naknade... I onda mi se spočitava naplaćeni putni trošak od 22 tisuće kuna u pet godina?! To je nekorektno i zlobno - naglašava Bukić!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2021 17:18