StoryEditor
Hrvatskaprekinimo šutnju

'Bolnica mi je zbog 10 ml mlijeka sinu uništila zdravlje!': pročitajte strašnu priču majke koja je rodila zdravo dijete, a zbog nevjerojatnog nemara u rodilištu danas ima invalida

Piše PSD
17. listopada 2018. - 17:44
kbc_neonatologija23-050517.JPG

Ako imate vlastitu priču o lošem iskustvu, nemaru i neprofesionalnosti u hrvatskom zdravstvu koju ste voljni podijeliti kako bismo temu održali u fokusu javnosti i utjecali na Ministarstvo zdravstva, javite nam se na mail portal@slobodnadalmacija.hr ili u inbox naše Facebook stranice. Anonimnost je zajamčena.

Prije 15 godina rodila sam dječaka imenom Niko. Rođen je u terminu kao zdravo, muško novorođenče, Apgar 10/10. Dolazio je kod mene na dojenje, a koliko je pojeo to ja nisam mogla znati. Njima je vraćen i mirno je spavao kao sito dijete te ga nisu nadohranjivali.

Ministre, imamo problem

Budući je bio manji, svaki dan su mi govorili da će mu vaditi šećer i eventualno davati infuziju ukoliko šećer bude nizak. Isto nisu učinili. Sestre koje su prolazile pored njega mislile su da je sit i nisu mu davale jesti.

'SLOBODNA' NEĆE ŠUTJETI! Šef splitske ginekologije obmanjuje javnost

Treći dan, kada smo trebali ići kući, na viziti su mi rekli da mi je sin nađen prilikom njihove dječje vizite plav i da nije disao.

Koliko je bio bez kisika, ne znam, ali ono što znam je da mu je pao šećer na 0,13 te je prestao disati. Isti je pao jer dijete 3 dana nije ništa jelo! Otpuštaju me nakon par dana kući s napomenom da se svojem pedijatriju javim nakon mjesec dana.

U otpusnom pismu primjećujem riječ "convulsiones" što mi osobno ništa ne znači, ali se hvatam za oznaku b.o.(bez osobitosti) iz čega proizlazi da mi dijete otpuštaju kao zdravo. Nakon dva tjedna primjećujem da se dijete jako trza te odlaskom na KBC Rebro doznajem da se tu radi o epileptičkim napadajima i da je već u rodilištu trebala biti uvedena terapija antiepileptikom.

Danas to dijete radi tog prestanka disanja ima cerebralnu paralizu. Epilepsiju.

U jakim epileptičkim napadajima koji su trajali 120 minuta, život ili smrt, događala su se brojna oštećenja pa je danas jako slabovidan.


Niko i njegov pas vodič Fudji

Trenutno vježba u poliklinici Glavić gdje terapija robotikom za samo 12 tjedana košta 120 000 kn.

Uz puno ulaganja u vježbe u Sloveniji postigli smo da dijete nije u kolicima nego hoda cerebralnim hodom.

Stoga se ovim putem zahvaljujem Petrovoj bolnici u Zagrebu koja mi je radi 10 ml mlijeka teško zdravstveno uništila dijete.

Vama kapa do poda što ste otvorili tu temu u veliki pozdrav!!!'

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

07. ožujak 2021 07:33