StoryEditor
Hrvatskazdravi turizam

Austrijska tvrtka i u svoje hrvatske hotele uvodi mjeru da svi zaposlenici moraju biti cijepljeni ili imati dokaz o preboljenju. Za novozaposlene vrijedi samo prvo

Piše PSD
30. studenog 2021. - 13:12

Austrijska tvrtka Falkensteiner uvodi u sve svoje hotele, u svim zemljama u kojima posluje, pa tako i u Hrvatskoj, model 2G za zaposlenike. To znači da će svi zaposlenici, njih 2.500, morati biti cijepljeni ili imati dokaz o preboljenju koronavirusa. Na nove zaposlenike primjenjivat će se 1G pravilo – svi novi zaposlenici moraju biti cijepljeni.

Kažu kako slijede odluku Austrijske savezne vlade, od 1. veljače 2022., izvještava RTL.hr.

image
Radnice i radnici Falkensteinera organizirano su se cijepili u lipnju
Jure Mišković/Cropix

"Kao poslodavci, dužni smo brinuti o našim zaposlenicima, ali i o našim gostima, što shvaćamo iznimno ozbiljno. Također, moramo osigurati operativnost naše tvrtke. Nažalost, u Europi se trenutno borimo s mutacijom virusa koja je izrazito agresivna i ima vrlo visoku prenosivost. Sve je više zaraženih. Od infekcija su posebno pogođeni necijepljeni zaposlenici. Testovi i FFP2 maske ne štite adekvatno od infekcije – jedina učinkovita mjera je cijepljenje. U to smo čvrsto uvjereni! Prepoznali smo da samo cijepljenje protiv COVID-19 osigurava zaštitu našim zaposlenicima i gostima te opstanak cijele tvrtke”, rekao je Otmar Michaeler, izvršni direktor Falkensteiner Michaeler Tourism Group.

image
Otmar Michaeler, izvršni direktor grupe: Prepoznali smo da samo cijepljenje protiv COVID-a osigurava zaštitu našim zaposlenicima i gostima te opstanak cijele tvrtke
Jure Mišković/Cropix

Naglasili su kako nisu ovu odluku donijeli olako, ali kako su uvjereni da je ona ispravna: "Sada se oslanjamo na solidarnost naših zaposlenika da s nama nastave ovim putem.", izvještava RTL.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. siječanj 2022 14:02