StoryEditor
HrvatskaKorona u vladi

Andrej Plenković i ministri testirali se na Covid-19 nakon sastanka sa zaraženom ministricom turizma. U izolaciji Josip Aladrović i Tomislav Ćorić

26. listopada 2020. - 09:55
Damjan Tadić/Cropix

Nakon što je potvrđeno da je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac pozitivna na koronavirus, zbog njezinog sudjelovanja na sastanku u Vladi u subotu, test na COVID-19, napravio je i premijer Andrej Plenković.

- Sukladno preporukama epidemiologa, predsjednik Vlade Andrej Plenković obavio je jučer testiranje na prisutnost koronavirusa. Nalaz je negativan – potvrdio je danas glasnogovornik Vlade Marko Milić.

Ministrica turizma testirala se u nedjelju nakon što je osjetila simptome bolesti.

Dežurna epidemiologinja odredila je mjeru obavezne samoizolacije u trajanju od 14 dana za ministra rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josipa Aladrovića i ministra gospodarstva te održivog razvoja Tomislava Ćorića, koji su na sastanku sjedili pored ministrice Brnjac.

Ostalim sudionicima sastanka određena je mjera pasivnog nadzora te preporuka o pojačanom nadzoru zdravstvenog stanja, uz obavezno testiranje na koronavirus.

Potvrđeno je iz Vlade da su ministar zdravstva Vili Beroš i ministar financija Zdravko Marić također negativni kao i premijer. Oni će putem video veze sudjelovati na sjednici saborskog Odbora za zdravstvo. U 14 h imaju sastanak s predstavnicima veledrogerija. Iza toga su oko 15 h predvidjene izjave ispred Ministarstva zdravstva.

image
Damjan Tadić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

24. studeni 2020 09:58