StoryEditor
Crna kronikaUhićen Frane Trešnjić

Velika akcija policije u Tolstojevoj ulici u Splitu: Frnjo ‘pao‘ sa četiri kilograma heroina i pola kilograma kokaina, ukupna vrijednost oko 700 tisuća kuna

7. travnja 2021. - 23:55
Pronađena drogaPU SD

Veliki uspjeh zabilježila je splitska policija, točnije Služba kriminaliteta droga PU splitsko-dalmatinske na dan 7.travnja. Na temelju naloga suda policajci su oko 13 sati obavili pretragu doma i drvarnice u Tolstojevoj 20 koje koristi 39-godišnji Frane Trešnjić zvani Frnjo i pronašli kod njega četiri kilograma i dvjesto pedeset grama heroina te pola kilograma kokaina.

Heroin namijenjen daljnjoj prodaji je bio uredno spakovan u 21 paketić, dok se pola kilogram kokaina nalazilo u šezdeset paketića. U stanu starog policijskog znanca Trešnjića ponađeno je i više digitalnih vaga za precizno mjerenje, više plastičnih posuda i veći broj mobitela te četrdeset tisuća kuna u gotovini.

Na posudama se vidi sadržaj tragova opojnih droga, a pronađeno je i još 1300 grama smjese za koju se ne treba utvrditi je li služila kao punilo za dobijanje na težini ili je riječ o drogi.

image
Pronađena droga
PU SD

Trešnjiću je svojevremeno ispred zgrade prije 11 godina zapaljen motocikl Suzuki Burgman,a par mjeseci nakon toga je na istoj lokaciji kao i sada - dakle u Tolstojevoj ulici kod njega pronađeno 353 grama kokaina, 1472 grama smjese koja se koristi za dobivanje na masi, dvije vage za precizno mjerenje te 227 tisuća kuna, 5739 eura i sto američkih dolara, dakle sedam puta više novca nego sada.

Sada međutim kod Trešnjića nije bilo nikakvog oružja za razliku od 2010 kada je od njega oduzet pištolj te jedna zolja.Trešnjić je osim zbog droge bio u zatvoru bio i zbog više od stotinjak prometnih prekršaja te je jedno vrijeme imao i svog vozača. Ne znamo je li u međuvremenu položio vozački ispit,ali je jasno da se nije nimalo promjenio u sferi dilanja.

Ako se zna da je cijena kilograma heroina na crnom tržištu oko 25 tisuća eura, a pola kilograma kokaina 20.000, onda je jasno da je splitska policija zaplijenila droge u "vrijednosti" nešto većoj 700 tisuća kuna.

Najveća zapljena u posljednjih godinu dana

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga PU splitsko-dalmatinske dovršili su kriminalističko istraživanje tijekom kojeg je pronađeno i oduzeto 4 kilograma i 275 grama heroina i 446 grama kokaina, te 1280 grama nepoznate smjese, dvije vage za precizno mjerenje i veća količina novca.

Uhićen je i u službene prostorije doveden 39-godišnji muškarac nad kojim je provedeno kriminalističko istraživanje. Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je ostvario obilježja kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama. Protiv 39-godišnjeg muškarca podnesena je kaznena prijava, te je tijekom jutra predan pritvorskom nadzorniku.

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga su u sklopu kriminalističkog istraživanja obavili pretragu doma kojeg isti koristi na području Splita, te su pronašli i oduzeli naprijed navedenu veću količinu heroina i kokaina.

Ova zapljena policijskih službenika Službe kriminaliteta droga u kojoj je oduzeto više od 4 kilograma heroina i 446 grama kokaina jedna je od najvećih i najznačajnijih u posljednjih godinu dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. travanj 2021 13:54