StoryEditor
Crna kronikaNEMA LABAVO

Pao i četvrti diler ovog mjeseca: kod mladića iz Splita nađen kilogram marihuane, kokain, lovačka puška i ostala pripadajuća oprema

17. travnja 2021. - 11:56
Nađena droga i oružjePU SD

Pritvorskom nadzorniku predan je 29-godišnjak iz Splita uz kaznenu prijavu zbog dilanja. Osim kilograma marihuane i 21 grama kokaina kod njega je nađena i pripadajuća oprema te oružje.

Kriminalističko istraživanje nad njim proveli su inspektori Službe kriminaliteta droga PU splitsko-dalmatinske, a su u petak obavili pretragu doma, vozila i ostalih prostora koje koristi u Splitu. Pronađen je kilogram marihuane, 21 gram kokaina, a uz drogu je imao digitalnu vagu za precizno mjerenje, lovačku pušku i veću količinu novca u domaćoj i stranoj valuti. 

Kazneno je prijavljen zbog osnovane sumnje u počinjenje neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. U odnosu na pronađenu i oduzetu lovačku pušku protiv 29-godišnjaka će biti podnesen optužni prijedlog zbog postojanja sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Od početka mjeseca ovo je četvrta osoba prijavljena zbog istog kaznenog djela na širem splitskom području. U prvoj polovini mjeseca u rasponu od par dana uhićena su trojica dilera kod kojih je zaplijenjeno ukupno 4 kilograma i 250 grama heroina, pola kilograma kokaina, 1107 grama amfetamina speed, 635 komada ecstasyja, 78 grama marihuane te pola kilograma hašiša.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. svibanj 2021 11:50