StoryEditorOCM
Crna kronikastigla pravda

Uhićena zbog pijanstva na ulici u Splitu pa udarila mladu policajku: ‘Naći ću gdje živiš, ubit ću tebe i roditelje!‘

24. svibnja 2023. - 13:10

Na uvjetnu kaznu zatvora osuđena je 38-godišnjakinja iz zaleđa Splita koja je pijana radila nered da bi nakon uhićenja u službenim prostorijama napala policijsku vježbenicu. Odlukom Općinskog suda u Splitu proglašena je krivom za prisilu prema službenoj osobi i osuđena na deset mjeseci zatvora uz rok kušnje od četiri godine.

Nasilni izgred dogodio se početkom studenog prošle godine kada je 38-godišnjakinja u 00.13 sati dovedena u prostorije Druge policijske postaje u Pojišanskoj ulici u Splitu. Uhićena je radi prekršaja protiv javnog reda i mira počinjenog u alkoholiziranom stanju, da bi prilikom smještanja u prostoriju za zadržavanje počinila novo nedjelo.

Policijskoj vježbenici nije dozvolila da obavi tjelesni pregled te je udarila rukom u prsi i odgurnula. Zatim joj je kazala: “Naći ću gdje živiš, ubit ću tebe i tvoje roditelje! Ti si nitko i ništa izvan postaje!”.

image

Policajka/Ilustracija

Cropix

U tom trenutku su intervenirali drugi policijskih službenici te je 38-godišnjakinja savladana. Protiv nje je početkom ožujka ove godine podignuta optužnica kojom su je teretili da je silom i prijetnjom spriječila službenu osobu u obavljanju službene radnje.

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu je zatražilo od suda da izda kazneni nalog kojim će 38-godišnjakinju proglasiti krivom i osuditi na uvjetnu kaznu zatvora u trajanju od deset mjeseci. Prije odluke suda je pregledana dokumentacija u kojoj su bili i osobni podaci za 38-godišnjakinju koja je nezaposlena majka troje djece.

image

Druga PP Split

Vladimir Dugandzic/Cropix

Priložena je i  video snimka prostorije za zadržavanje u Drugoj policijskom postaji iz sporne večeri te izvadak iz kaznenog i prekršajnog dosjea optužene. Na temelju navedenih dokaza je zaključeno kako ima osnove da se proglasi krivom te je prihvaćen zahtjev državnog odvjetništva.

Osim izrečene uvjetne kazne, 38-godišnjakinju je sud obvezao da plati troškove postupka u iznosu do 100 eura.

- Ovako odmjerene kazne mogu u dovoljnoj mjeri utjecati na okrivljenicu da promijeni svoje ponašanje i suzdrži se od činjenja kaznenih djela - procijenio je sud.

Ako se 38-godišnjakinja žali na odluku, provest će se suđenje na kojem može dokazivati nevinost. U suprotnom, odluka će postati pravomoćna u roku od osam dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. travanj 2024 20:24