StoryEditor
Crna kronikaobračun u kaštelima

Uhićen i peti sudionik sukoba u Kaštel Kambelovcu u kojem je ubijen 36-godišnji Mario Boljat

19. lipnja 2020. - 19:22
Zvonimir Barišin/HANZA MEDIA

Da lijeva ne zna što radi desna i obrnuto svjedoči primjer Ivana Radovića 29 -godišnjaka iz Kaštel Sućurca koji je bio ispitan u ponedjeljak u policiji na okolnosti sudjelovanja u tučnjavii i pucnjavi u Kaštel Kambelovcu u nedjelju navečer a u kojoj je poginuo Mario Boljat (36) zvani Pajkić, a ranjen 29-godišnji Jozo Čabraja.

Radović je bio doveden na ispitivanje sa svojim rođacima i to 35-godišnjim Matom Šukerom i njegovim pet godina mlađim bratom Josipom (obojica iz Kaštel Gomilice) ali je nakon ispitivanja, pretresa kuće i vozila pušten na slobodu a protiv njega, za razliku od njegovih rođaka, nije išla nikava prijava. A onda obrat. U četvrtak u večernjim satima, taman nakon što je završio u Kaštel Kambelovcu sprovod ubijenom Boljatu kojeg je policija snimala i dronom, dolazi do uhićenja ovog mladića, inače sportskog trenera.

Tijekom subote će biti doveden na Županijsko državno odvjetništvo u Splitu gdje će iznijeti svoju obranu.

Što je presudilo da policajci ponovno krenu uhititi Radovića znaju samo oni, a možda znaju i zašto su ga prvi put pustili na slobodu. Ovakvo nadopunajvanje slučaja novim akterima kada je istraga već otvorena nije ništa novo, ali stvara lošu sliku i uvjerenje da policijski istražitelji nisu baš načisto šta se sve događalo te kritične prigode. Znakovito da su od početka mnogi svjedoci (pa i svjedokinja koja je svoju ispovijest dala u četvrtak u našoj novini) govorili o najmanje osam i više počinitelja, a policija ih je do sada prijavila samo četvero. Nelogično je i tko je ranio ubojicu i je li s Pajkićem i Čabrajom bio možda još netko tko je možda i pucao u Šimića.

Istraga je otvorena protiv Jakova Šimića za ubojstvo i pokušaj ubojstva braće Šuker i za sudjelovanje u tučnjavi, kao za i Tonija Vitaljića koji je još uvijek u bijegu. Sada je prijavljen i Ivan Radović a kakva je njegova uloga bila u tom nemilom događaju bit će jasnije nakon njegovog saslušanja. Potpuno je jasno da, kada su pogledani svi dostupni snimci s nadzornih kamera, je policija okrenula ploču u smjeru u kojem je u prvi mah odmah i krenula.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

06. siječanj 2021 02:14