StoryEditor
Crna kronikaNASTAVLJA SE ISTRAGA

Peti uhićeni iz obračuna u Kaštelima pušten da se brani sa slobode, dobio zabranu približavanja Jozi Čabraji. Istražitelji imaju snimku ubojstva

Piše Marko Didić
20. lipnja 2020. - 13:39
Zvonimir Barišin/HANZA MEDIA

Nakon što je u četvrtak uhićen zbog sumnje da je sudjelovao u tuči u Kaštel Kambelovc, Ivan Radović 29 -godišnjak iz Kaštel Sućurca je doveden na Županijsko državno odvjetništvo u subotu oko deset sat te je nakon četrdeset minuta pušten da se brani sa slobode. Nije htio ništa iskazivati o kritičnom događaju koji se dogodio u nedjelju navečer nego se branio šutnjom te mu nije određen istražni zatvor nego mjera zabrane približavanja i kontaktiranja sa ranjenim Jozom Čabrajom i zabrana kontaktiranja i približavanja svjedocima u ovom postupku.

Naime već je otvorena istraga za smrt Maria Boljata zvanog Pajkić i za ranjavanje Joze Čabraje. Istraga je otvorena protiv Jakova Šimića za ubojstvo i pokušaj ubojstva a on je i sam ranjen u predjelu abdomena i još se ne zna ko ga je ranio.

Istraga je otvorena i protiv braće Mate i Josipa Šuker iz Kaštel Gomilice te Tonija Vitaljića zvanog Kubura iz Splita za sudjelovanje u tučnjavi. Šimić je smješten u bolnicu na liječenje, braća Šuker su u istražnom zatvoru dok je Vitaljić u bijegu.

Radović je već bio ispitan u ponedjeljak u policiji te tada uopće nije ni doveden pritvorskom nadzorniku ni na tužiteljstvo jer policija očigledno nije našla dovoljno indicija i dokaza da je to potrebno dok je sada policija napravila korak više i odlučila ga u četvrtak uhititi i dovesti na državno odvjetništvo zbog sumnje da je kritične prigode sudjelovao u tučnjavi.

Student kineziologije Radović do sada je apsolutno neosuđivana osoba (ima samo jedna prometni prekršaj) te je tužitelj procjenio da je ova mjera zabrane približavanja dovoljna, a ako je prekrši onda mu tek slijedi istražni zatvor. U spisu postoji i iskaz čovjeka koji je doveo na mjesto obračuna Boljata i Čabraju, ali je on nakon toga otišao sa mjesta događaja te je on vrlo važan svjedok, kao i jedan bračni par koji je vidio gotovo cijeli događaj sa svog balkona.

Tu ima još svjedoka (bitinih i manje bitnih), a spis ne obiluje snimljenim materijalom, ako se u međuvremenu ne kompletira jer se sve zasniva na jednoj snimci koja je poprilično mutna i koju nisu snimile nadzorne kamere nego ju je netko snimio mobitelom.
U svakom slučaju Radović je na slobodi, a koje će biti iduće akcije policije i kako će se kompletirati ovaj spis i sa kakvim dokazima, ostaje nam za vidjeti.

Kaštelanska javnost spominje još dvije još dvije osobe koje su još bile na licu mjesta, ali njih nema ni u policiijskim izvidima, a kamo li u polciijskim prijavama,nego samo žive u kaštelansko-splitskim malomišćanskim pričama i nagađanjima.

#KAŠTELA#MARIO BOLJAT PAJKIĆ#JOZO ČABRAJA

Izdvojeno

30. lipanj 2020 20:06