StoryEditor
Crna kronikateške ozljede

Uhićen HDZ-ov donačelnik Jasenica, zbog septičke jame s ocem i bratom pretukao susjeda: ‘Cipelarili su me na tlu, tukli letvom i kamenom‘

18. prosinca 2020. - 13:22

Policija je u srijedu poslijepodne uhitila HDZ-ova donačelnika općine Jasenice i šefa lokalnog Stožera civilne zaštite Danu Rončevića zbog sumnje da je fizički napao susjeda u mjestu Rovanjska pokraj Zadra. Osim donačelnika, uhićeni su i njegov otac Ivan i brat Josip. Uhićenja su rezultat ranijih razmirica koje su eskalirale u srijedu poslijepodne kad je Rončevićev susjed, 34-godišnji Jure Ćoza, koji je ranije tvrdio da mu fekalije iz septičke jame donačelnikova oca cure u sobu, pretučen šakama, letvom i kamenom.

Dok je o tom problemu razgovarao s ocem Ivanom, donačelnik je 34-godišnjaka zaskočio i udario po leđima. U sukob su se uključili i ostali članovi obitelji, koji su Ćozu pogodili kamenom u oko te su ga izudarali letvom.

– Što troje, petero ih je bilo. Cipelarili su me na podu. Tukli su me i letvom i kamenom. Oko mi je potpuno zatvoreno. Premlaćen sam, imam teške tjelesne ozljede – rekao je Jure Ćoza u četvrtak nakon što je izišao iz zadarske Opće bolnice, gdje su mu utvrđene teške tjelesne ozljede. Problem je, kaže, mjesecima pokušavao riješiti, no bez uspjeha. Fekalije iz crne jame donačelnikova oca mjesecima mu cure kroz zemlju izravno u spavaću sobu.

image
Privatni Album

– Žalio sam se svima, ali nitko nije reagirao. Niti jedna institucija i inspekcija kojoj sam se žalio. Eto kako je sve, nažalost, završilo. Sada idem u policiju dati izjavu, nadam se da se sve to neće ponoviti – rekao je.

Sukob je izbio dok je razgovarao s donačelnikovim ocem Ivanom.

– Odjednom su me počeli mlatiti svi članovi obitelji. Iz bolnice sam izišao sam, na vlastitu odgovornost, a trebao sam ostati sedam dana – rekao je.

image
Privatni Album

U zadarskoj su policiji potvrdili da su u srijedu poslijepodne u Rovanjskoj privedene tri osobe koje se sumnjiči za pokušaj nanošenja teške tjelesne ozljede.

– U tijeku je kriminalističko istraživanje u vezi s nanošenjem teške tjelesne ozljede u pokušaju. Nakon okončanja istraživanja znat će se više o okolnostima ovog incidenta – rekli su u zadarskoj policiji.

Do donačelnika Rončevića se u četvrtak nije moglo doći jer mu je tijekom dana bio isključen mobitel, no ranije je u medijima opovrgnuo krivnju, navodeći kako Ćoza ne može znati odakle što curi, te da je ta kuća u vlasništvu njegova oca, a on živi u drugoj kući.

– On živi baš u toj kući, ali uvijek govori da u njoj ne živi 50 godina. Svi u mjestu znaju da to nije istina – izjavio je Ćoza. Isprva je mislio da curi njegova septička jama pa ju je zatrpao i iskopao novu ispod kuće. Sanirao ju je prije dvije godine te utvrdio da susjedove fekalije prolaze izravno u njegovu spavaću sobu, koju zbog toga drži zaključanom. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. siječanj 2022 17:14