StoryEditorOCM
Crna kronikaPRIJETNJE SMRĆU

‘Ubit ću sve, polit benzinon i zapalit, napravit ću krvoproliće!‘, odzvanjalo je hodnicima Lučke kapetanije Split

Piše P. Č.
14. prosinca 2023. - 20:16

"Ubit ću tebe i sve zaposlenike, polit ću sve benzinon i zapaliti, napravit ću krvoproliće!". Ove jezive prijetnje odzvanjale su hodnicima Lučke kapetanije u Splitu.

Uputio ih je voditelju jednog od Odjela inspekcije Lučke kapetanije 48-godišnji Splićanin, navedeno je u optužnici. Izjavio je da će ubiti njega te da će napraviti krvoproliće, zapaliti i pobiti sve djelatnike Lučke kapetanije i sve ostale djelatnike Ministarstva mora, prometa i infrastrukture u Zagrebu.

Na Općinskom sudu u Splitu je osuđen na uvjetnu kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci uz rok kušnje od dvije godine. Optuženi 48-godišnjak je pred sudom izjavio da se ne osjeća krivim.

Naveo je da je samo izražavao svoje nezadovoljstvo sa postupanjem voditeljem odjela Lučke kapetanije kojeg smatra odgovornim za prekid poslovanja svog ugostiteljskog objekta, ali da nije uputio prijeteće riječi.

image

 

 

Niksa Stipanicev/Cropix/Cropix

S druge strane je prijetnje ponovio u svom iskazu voditelj odjela LK Split navodeći kao su kod njega izazvale osjećaj straha za život. Na sudu je svjedočio još jedan zaposlenik Lučke kapetanije, koji je tog dana krajem svibnja 2018. godine oko 11.15 sati, bio u svom uredu.

Potvrdio je da je 48-godišnjak upućivao prijetnje njegovom kolegi tj. da je rekao da treba "ubiti njega i sve ostale zaposlenike, politi sve benzinom i zapaliti." Na temelju dva suglasna svjedočenja sud je odlučio donijeti presudu kojom 48-godišnjaka osuđuje na šest mjeseci zatvora.

Presuda je donesena uvjetno, što znači da neće biti provedena ako u iduće dvije godine ne počini novo kazneno djelo. Sud je kao otegotnu okolnost uzeo u obzir prethodnu kažnjavanost 48-godišnjaka.

Osuđivan je zbog prijetnje, lažne uzbune i uništenja tuđe stvari. Uz to je 48-godišnjak dužan platiti sudske troškove u iznosu od 150 eura, a protiv presude može uložiti žalbu u roku od 15 dana.

image

Zaposlenik Lučke kapetanije je prijavio 48-godišnjaka zbog prijetnji smrću

 

Nikola Vilić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 02:23