StoryEditor
Crna kronikaterete ga

Podignuta optužnica zbog teškog ubojstva u Kaštel Starom, tužiteljstvo traži da se Petroviću produži istražni zatvor: ‘Usmrtio ga je na surov i bešćutan način‘

Piše Hina
3. kolovoza 2022. - 23:00

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu podignulo je pred splitskim Županijskim sudom optužnicu protiv Dragomira Petrovića (50) zvanog Buvel zbog teškog ubojstva Petra Vuknića (41) koje se dogodilo 3. veljače poslijepodne u Kaštel Starom.

Tužiteljstvo je, ne navodeći identitete, izvijestilo kako je u optužnici predložilo da se protiv Petrovića produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Splitsko tužiteljstvo je priopćilo da je Petrović, s nakanom da na surov i bešćutan način usmrti Vuknića, zloupotrijebio njegovo povjerenje i poznanstvo te s njim dogovorio sastanak radi razgovora na koji se Vuknić odazvao vjerujurući kako mu Petrović neće ništa loše napraviti i ne sumnjajući u njegove zle namjere.

Po ulasku u Petrovićev smart zagrebačkih oznaka došlo je do svađe nakon čega je Petrović iz neposredne blizine ispalio hitac iz pištolja u Vuknića te mu nanio osobito tešku i po život opasnu ozljedu, dodalo je tužiteljstvo.

Petrovića se tereti da je bio svjestan Vuknićevog stanja i da mu je život ugrožen, no usprkos tome je auutomobilom odvezao žrtvu u smjeru Kaštel Starog te ga je na predjelu Malačka izvukao iz vozila i nanio mu dodatne lake tjelesne ozljede, a potom ga je, ozlijeđenog i u bolovima, ostavio pa je Vuknić preminuo uslijed zadobivene rane i teške ozljede trbuha.

Mediji su pisali da se Petrović navodno sastao s Vuknićem kako bi ga pitao tko je podmetnuo požar u garaži na splitskim Pujankama početkom prosinca prošle godine kada je  izgorjelo ili oštećeno 11 automobila i devet motocikala među kojima je bio i VW golf u vlasništvu Petrovićeve supruge.
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. kolovoz 2022 23:01