StoryEditor
Crna kronikaISTRAŽNI ZATVOR

Tko su novi stanari splitskih Bilica: mladić uhićen s 30 kg marihuane bio je i na fatalnom ruskom ruletu na Zenti te dilerica heroina koja bira partnere iz iste ‘branše‘

16. svibnja 2022. - 23:44
U Zatvoru u Splitu na ženskom odjelu uvijek ima prijavljenih zbog dilanja; Tijekom vikenda su uhićena dvojica s 31,5 kg marihuaneCropix/PU SD

Dvojice dilera uhićeni tijekom vikenda s više od 31 kilogram marihuane promijenili su adresu za onu u ćeliji istražnog odjela Zatvora u Splitu. Dvojac s "travom" dolijao je u subotu predvečer na cesti u Klisu, kada su zaustavljeni u osobnim automobilima Peugeot, kojim je upravljao J.V. (23), i Smart, za čijim volanom je bio R.Č. (27).

Policijska blokada nije im najbolje sjela te su pokušali pobjeći i opirali se uhićenju, a u konačnici su se smirili tek kada su im stavili lisičine. U Peugeotu su nađena 32 paketa s 31,5 kilograma marihuane, dok u Smartu nije nađena droga, ali to nije spasilo 27-godišnjaka pretrage unajmljenog stana na Sućidru u kojem živi.

U njemu su našli 186 grama iste droge. I drugom mladiću su pretražili stan, ali nije nađena dodatna količina opijata. U kaznenoj prijavi Službe kriminaliteta droga  PU splitsko-dalmatinske navedeno je da su zajednički i dogovorno nabavili marihuanu s ciljem daljnje preprodaje.

image

Marihuanu su dvojica zajednički nabavili, smatra policija

PU SD

Obojica su operativno poznati policiji, s tim da stariji R.Č. ima duži staž u ilegalnim poslovima. Evidentiran je i kao jedna od osoba koja je bila prije dva mjeseca u iznajmljenom apartmanu na Zenti u Splitu kada je prilikom igranja ruskog ruleta teško ranjen 26-godišnjak.

Od njih osam koji su se družili u apartmanu te večeri, bilo ih je s raznim prijavama u dosjeima: pokušaj ubojstva, dilanje, izazivanje nereda na športskim natjecanjima i tučnjave. Kako saznajemo, R.Č. je u Split došao iz Zadra, gdje je također imao životni stil s one strane zakona, što je očito utjecalo na to da na ovom području bude pod pojačanom paskom policije.

Peugeot u kojem je nađena "trava" je u njegovom vlasništvu, ali ga je u subotu navečer vozio J.V., drugi mladić uhićen te večeri. Njegovu obranu preuzeo je odvjetnik Vinko Gulišija.

- Smatram kako količina marihuane ne može biti osnov za istražni zatvor zbog mogućnosti ponavljanja kaznenog djela. Moj klijent nema u dosjeu presude zbog zlouporabe opojne droge i to ćemo navesti u žalbi na istražni zatvor - kazao nam je odvjetnik.

image

Odvjetnik Vinko Gulišija

Boris Kovačev/Cropix

Osim mladog dvojca tijekom vikenda je uhićena i u Zatvor u Splitu smještena A.D. (45) iz Splita, koja je zatečena u Kaštel Sućurcu s 44,2 grama heroina. Očito se nije opametila prije mjesec dana kada je završila u policiji s intimnim partnerom, 55-godišnjim M.M., kod kojeg je u stanu u Splitu nađeno više "pizeva" sa 103 grama heroina, 27 grama kokaina i 3,8 g marihuane.

Kod nje je tom prigodom nađeno nekoliko grama heroina te je prijavljena prekršajno. Dečko joj tada nije završio u istražnom zatvoru, ali je u međuvremenu otišao na odsluženje pet godina zatvora zbog jednog prijašnjeg uhićenja kada mu je nađeno 400 grama heroina, 100 grama kokaina te dvije digitalne vage s tragovima spomenutih droga.

To 45-godišnjoj A.D. nije prvi put da bira partnera koji se bavi istim ilegalnom poslom trgovine opijatima. Bila je u vezi s još jednim višekratno osuđivanim dilerom iz Splita poznatim i po tome što je prilikom jednog od uhićenja pokušao umaknuti policajcima skokom kroz prozor.

Kako su bili na trećem katu slomio je obje noge pa nije uspio pobjeći. U kaznenoj evidenciji  A.D. ima i presudu zbog dilanja otprije dulje vremena, kada je preuzela na sebe svu količinu droge koja je nađena u stanu gdje je zatečena s trećim poznatim splitskim dilerom, sada pokojnim.

Uhićena je i prije četiri godine, isto s heroinom, ali trostruko većom količinom nego ovog vikenda. Za to joj je još u tijeku kazneni postupak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. kolovoz 2022 23:15