StoryEditorOCM
Crna kronikaAfera ‘Dijagnoza 1‘

Svjedok ‘Ivica‘: Dragišu sam zvao jer se znalo da može srediti mirovinu, a novac za dokumentaciju dao sam Suzani Jelavić

Piše Vladimir Urukalo
22. srpnja 2024. - 14:49

Čak 16 godina nakon što je u istrazi dao iskaz pred USKOK-om u slučaju poznatom pod nazivom "Dijagnoza 1", prikriveni istražitelj koji je sudjelovao u otkrivanju nezakonitosti oko dobivanja invalidskih mirovina saslušan je u ponedjeljak na splitskom Županijskom sudu u nastavku suđenja nekadašnoj medicinskoj tehničarki Suzani Jelavić, vozaču HZMO-a Dragiši Šušiću, medicinskom tehničaru Mariju Tafri te liječnicima Dariju Sučeviću, Valteru Nutriziju, Boranu Uglešiću i Borisu Samardžiji za makinacije s lažiranom dokumentacijom na temelju koje su od siječnja 2006. do 11. veljače 2008. godine dodjeljivane vojne mirovine. 

Od presuda je prošlo 12 godina, a vojne mirovine kupljene mitom i dalje uredno primaju. Kako to? Pitali smo HZMO...

Bračanka: ‘Prijateljica mi je rekla da mi Suzana može srediti mirovinu, normalno je da za tu uslugu moram platit!‘

Svjedoka kodnog imena "Ivica" na sud je dovela nekolicina policajaca iz Ravnateljstva policije, a svjedočio je iz posebne prostorije preko videolinka, lica zamućenog na ekranu i s izmijenjenim glasom koji je podsjećao na glas promukle ženske osobe, što je, nakon što se prvi put oglasio, izazvalo smijuljenja prisutnih u sudnici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. listopad 2024 09:37