StoryEditor
Crna kronikaMJERE OPREZA

Stric koji je u Kaštelima nećaka zasjekao skalpelom po vratu optužen za pokušaj ubojstva: krv je potekla zbog automobila parkiranog na spornoj parceli

21. svibnja 2020. - 08:41
Damir Krajač/Ilustracija/HANZA MEDIA

Stric koji je nećaka zasjekao skalpelom po vratu u Kaštel Štafiliću optužen je zbog pokušaja ubojstva. Županijsko državno odvjetništvo u Splitu smatra kako je bio svjestan da ga ranom na vratu može usmrtiti te je tim činom pristao na najgoru moguću posljedicu.

Optužnica tereti 59-godišnjeg strica da je prije točno dva mjeseca oko 15.40 sati u Kaštel Štafiliću tijekom svađe s nećakom (41), skalpelom kojeg je držao u desnoj ruci, zamahnuo prema njegovom vratu. Zarezao je nećaka po lijevoj strani vrata nanijevši mu ranu dugu osam centimetara.

Nećak je uspio izbiti skalpel iz stričeve ruke i u strahu za vlastiti život pobjegao prema kući zatražiti pomoć, stoji u optužnici. Tužiteljstvo navodi u optužnom aktu kako je stric bio svjestan da se u području vrata nalaze glavne krvne žile i drugi vitalni organi te je pristao da usmrti nećaka čime su ostvarena obilježja kaznenog djela pokušaj ubojstva.

U optužnici je također predloženo da se protiv strica produlje mjere opreza zabrane posjećivanja obiteljske kuće i područja oko nje unutar deset metara od nećaka, zabrane približavanja i uspostavljanja veze s njim te zabrane uhođenja i uznemiravanja. Apsurd situacije je što obojica žive u istoj ulici i to kao prvi susjedi.

Kako je utvrđeno tijekom istrage, stric i nećak su se posvađali zbog neriješenih vlasničkih odnosa oko dijela zemljišta na kojem je nećak parkirao osobni automobil. U jednom trenutku je stric povikao na nećaka: “Govno jedno, nije ti tu put!” i zamahnuo skalpelom.

Nećaku je rana zašivena u KBC Split gdje je zadržan kraće vrijeme na liječenju. U svojoj obrani je stric, inače zaposlenik Zračne luke, priznao mahanje skalpelom, ali je negirao pokušaj ubojstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

17. rujan 2020 11:58