StoryEditor
Crna kronikaREAKCIJE OBITELJI

Stric Danijela Bezuka: Moj nećak još nije ni dostojno ispraćen, a obitelj se ne pušta na miru! Za oružje u njihovoj kući nisam znao

Piše Hajdi Karakaš Jakubin/JL
13. listopada 2020. - 11:19
Željko Puhovski/Cropix

Sisačko-moslavačaka policija objavila je detalje pretresa doma i prostorija koje su koristili Danijel Bezuk, koji stoji iza suludog pohoda na Markov trgu, i njegova obitelj.

Kako smo ranije objavili, na adresi u Kletištu pronašli su dvije puške s optičkim ciljnicima i prigušivačem i 1169 komada raznog streljiva te uhitili 59-godišnjaka, Danijelova oca.

Nakon što je policija objavila da je u kući pronađeno ilegalno vatreno oružje te puno metaka, Danijelov stric je ostao zatečen baš kao što je ostao iznenađen i uhićenjem svoga brata.

- Zvao sam bratovu ženu, dakle Danijelovu mamu, još sinoć nakon svega, pa onda i rano jutros. Pitam ju gdje mi je brat. Rekla mi je da je otišao u grad i da ne zna kada će se vratiti. Brinem se jer svi smo u šoku i velikoj traumi od koje ćemo se još dugo oporavljati. Mali Danijel se nije još ni ohladio niti je dostojno pokopan i ispraćen, a obitelj nema predaha da dođe k sebi. Jasno mi je da onakvo kazneno djelo za sobom povlači i pretres kuće, ali s obzirom na tragediju mislim da se par dana moglo pričekati. Naprosto mi je to sve nepojmljivo - kaže za Jutarnji list Mato Bezuk, stric pokojnog Danijela. 

Danijelova mama zvučala je potreseno. Iz nje su, dodaje dalje, jedva riječi izlazile pa mu je bilo neugodno dalje ispitivati.

Na upit o kući poslije smrti bake, tko je u njoj živio i tko ju je koristio, a u kojoj je pronađena prva automatska puška koju smo snimili tijekom pretresa kuće, Mato Bezuk otkriva da je ta nekretnina od bratove punice koja je u njoj živjela do svoje smrti.

- Za oružje u toj kući nisam znao. Niti me je bilo briga što brat čuva i gdje. Zar nema svatko nešto što mu je ostalo od rata? Za ovu domovinu se itekako krvarilo i nisu svi branitelji dobili ono što su zaslužili - zaključuje stric pokojnog Danijela o kojem selo ne prestaje pričati u superlativu unatoč krvavom zločinu koji graniči sa terorizmom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

02. prosinac 2020 03:59