StoryEditorOCM
Crna kronikanikad brže

Slobodna doznaje: Zoran Pripuz bio u istražnom zatvoru samo 6 dana! Nevjerojatnom brzinom ispitani baš svi svjedoci

30. studenog 2023. - 14:48

Ukinut je istražni zatvor nad investitorom Zoranom Pripuzom (63), saznajemo od dobro obaviještenih izvora sa Županijskog suda u Splitu. Nad njim, Nedom Livljanić (61), umirovljenom voditeljicom Odjela za turizam pri Službi za gospodarstvo i imovinsko-pravne odnose Ureda državne uprave u Šibensko-kninskoj županiji i Dariom Filipijem (54), vlasnikom automehaničarskog servisa određen je istražni zatvor prije šest.

Sa još dvije osobe uhićeni su u sklopu USKOK-ove istrage oko ilegalnih kampova na Murteru. Istražni zatvor je odredio sudac istrage Županijskog suda u Splitu na zahtjev USKOK-a kako bi se izbjegao eventualni utjecaj na svjedoke.

image

Neda Livljanić

Infovodice.com

Kako je predloženo ispitivanje 20-ak svjedoka, u srijedu su uzete izjave od svih koji se odnose na dio inkriminacije za koju se sumnjiči Zoran Pripuz. Stoga je nad njim u četvrtak ukinut istražni zatvor, a do kraja dana se očekuje kako će biti saslušani i ostali svjedoci te će i drugo dvoje izaći na slobodu.

Istraga sumnjiči i Eduarda Maržića, bivšeg predsjednik Hrvatske udruge kampova i Borisa Kulušića, ugostitelja i poduzetnika. Nad njima nije određen istražni zatvor.

Neda Livljanić je bila službenica županije koja je izdavala rješenje za gradnju kampa i smještaja u domaćinstvu. Istražuju se navodi prema kojima je uzela mito kako bi izdala nezakonito rješenje, a kojeg su joj posrednici, koji imaju veze s poslovanjem kampova, predali u ime investitora.

Nju USKOK sumnjiči za zlouporabu položaja i ovlasti, a ostalu četvoricu za poticanje. Uhićenja i hitne dokazne radnje provodio je PNUSKOK u koordinaciji s USKOK-om na području Zagreba i Šibensko-kninske županije.

Nakon ispitivanja osumnjičenika USKOK je za troje tražio i dobio istražni zatvor dok se ne saslušaju svjedoci. Nakon što svima uzmu izjave, USKOK sam predloži ukidanje istražnog zatvora jer više nema osnove za njegovo egzistiranje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 22:16