StoryEditorOCM
Crna kronikaskidao hlače

Siniša otkrio da mu supruga ima aferu s prvim susjedom, pa ga napao. Cijelo mjesto svjedočilo njihovom bizarnom okršaju

Piše Vijesti SD
15. prosinca 2023. - 07:15

Maleno zagorsko mjesto bilo je nedavno poprište neobične susjedske svađe zbog koje su Davor i Siniša na koncu proglašeni krivima i osuđeni.

Kako se i zašto sve dogodilo? U pitoresknom seocu blizu slovenske granice, barem tako tvrdi Davor (52), već dulje je vatreno jer je susjed Siniša (47) otkrio da je Davor imao aferu s njegovom suprugom, piše Danica.

"Pa da… Problemi između nas dvojice su počeli nakon što sam ja imao aferu s njegovom ženom, a što je Siniša saznao nakon što je vidio poruke u ženinom mobitelu. Zato se i sve dogodilo tog dana između nas dvojice", ispričao je Davor.

A što se to zapravo dogodilo? Prema ovotjednoj presudi prekršajnog suca, susjedi su oko 19 sati narušavali javni red i mir na ulici u selu.

"Davor je pritom u više navrata svukao hlače i pokazao zadnjicu okrenuvši se Siniši koji ga je snimao mobitelom. Siniša je pak vrijeđao susjeda Davora vičući iz svega glasa: ‘Ne seri lažove jedan, lažov si obični, kaj si rekel da je ona tebe htela je*ati, sram te bilo, sram te bilo pijanec jedan, kreten si ajde‘!

Dakle, prvookrivljenik je vrijeđao i omalovažavao moralne osjećaje građana, dok je drugookrivljenik vikom na javnom mjestu narušavao javni red i mir", zaključio je zagorski prekršajni sudac.

Davor pak ne priznaje da je bilo baš tako.

"Ma nisam na ulici namjerno skidao hlače i pokazivao stražnjicu nikome. Moguće je da su mi eventualno zbog slabe lastike hlače same od sebe pale. Ali, istina je da me je susjed vrijeđao vičući iz sveg glasa, a rekao sam i zbog čega", branio se Davor.

Pregledali snimku

Na sudu je pregledana snimka koju je tog dana mobitelom načinio susjed Siniša. Na snimci se vidi kako Davor slaže drva te u više navrata namjerno spušta hlače te pokazuje zadnjicu okrenuvši se u smjeru susjeda Siniše.

"Nakon toga se čuje kako Siniša, koji je cijeli događaj snimao mobitelom, iz sveg glasa viče: "Ne seri lažove jedan, lažov si obični, kaj si rekel da je ona tebe htela je*ati, sram te bilo", ističe sudac.

Nakon što je tijekom sudskog ročišta pogledao cijelu snimku koja je prihvaćena kao dokaz jer je snimana na javnom mjestu, Davor je kratko promrmljao: "Evo, ja se stvarno ne sjećam da je to tako sve bilo…"

Siniša je također rekao da nije kriv za ono za što ga policija tereti. Kaže kako su njegovi postupci bili nužna obrana njega osobno, ali i njegove obitelji koja trpi teror susjeda Davora.

Kazna 70 eura

"Mi kao obitelj duže vrijeme trpimo fizičko i psihičko nasilje s njegovom namjerom da nas se istjera iz naše kuće koja je nekad bila Davorova rodna kuća, a s čijom prodajom se susjed nikad nije pomirio. Nisam kriv jer je sve bilo u namjeri sprečavanje ugroze", branio se Siniša.

Siniša je otkrio kako je u više navrata prijavljivao susjeda za različita nedjela, pa je slao i unutarnju kontrolu u policiju kad nisu postupili onako kako je on mislio da trebaju. Na koncu je policija prijavila obojicu, a krunski dokaz bila je Sinišina snimka mobitelom.

Sudac ih je, dakle, obojicu proglasio krivima. Davor mora platiti kaznu od 70 eura, a Siniša 50 eura. Obojica moraju podmiriti i po 15 eura prekršajnih troškova. Presuda je nepravomoćna, doznaje Danica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 12:31