StoryEditorOCM
Crna kronikaRACIJA NA GRIPAMA

Sin proslavljenog splitskog trenera ogorčen postupanjem interventnih policajaca: Razbili su mi auto! Uletili su ka da smo neki ubojice, zabili su me u zid i pretresli...

28. siječnja 2019. - 20:41

- Prošlog utorka sjedio sam u kafiću u sklopu dvorane na Gripama s curom i četiri prijatelja i odjednom je oko 21.30 sati u lokal upalo sedam, osam interventnih policajaca i "obrušilo" se na nas. Nikog drugog nisu dirali od gostiju, samo nas, a ja sam se taman diga da iden u WC i nisam ih ni vidio kada su me ščepali, rekli mi da začepim i budem miran te me zabili u zid i pretresli - kaže nam uznemireno svoje iskustvo s interventnom policijom 26-godišnji Toni Čavka, sin izbornika Hrvatske reprezentacije dizača utega Boška Čavke koji ga je, kaže nam mladić, i podržao u tome da svoj susret s njima ispriča javnosti.

- Osobna iskaznica mi je bila u autu isprid lokala i odveo sam ih do njega. Bio sam okrenut leđima dok su oni sve detaljno pregledali tražeći ko zna šta. Na kraju su mi razbili naslon prednjeg suvozačeva sjedišta. Pitao sam ih što se događa, zašto su se okomili na nas, a oni su mi rekli da je rutinska kontrola iako sam poslije načuo da su došli jer je navodno netko zvao da se iz smjera našeg stola "čuje" miris marihuane. A to je nemoguće, jer toga nije bilo. Da je to bila istina, poklopija bi se ušima i sigurno ne bi iša u novine. Tražio sam da me testiraju na droge, odmah, no policajac mi je rekao da to nije potrebno!

- Nikad nisam imao problema sa zakonom, ostao sam šokiran kad sam to čuo, uletili su ka da smo neki ubojice. Sve šta su rekli, mi smo poslušali i nije mi jasno zašto nisu postupali normalnije. Osramotili su i mene i oca kojeg svi tu znaju i još su mi nanijeli štetu - pojadao se mladi Čavka.

Ističe kako je svoje nezadovoljstvo postupanjem policajaca i službeno prijavio te da će angažirati i odvjetnika i tužiti MUP jer je zbog svega dobio i otkaz na poslu.

- Radi se o principu, pa ne mogu tako postupati s nedužnim ljudima - kaže mladić, držeći u ruci odvaljeni dio automobilskog sjedišta.

Iz splitske su nam policije odgovorili da, po njihovu mišljenju, nema ničeg spornog u postupanju interventne policije te da nikakvog oštećenja automobila nije bilo kao i da ništa ilegalno nije pronađeno.

- Obavještavamo Vas da su dana 22. siječnja 2019. godine u ugostiteljskom objektu na području Splita, policijski službenici, obavljajući službene zadaće, pristupili grupi osoba, te sukladno odredbama Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, izvršili legitimiranje i pregled osoba, kao i pregled osobnog vozila 26-godišnjaka, parkirano ispred ugostiteljskog objekta, a čemu je navedena osoba osobno nazočila. Tom prilikom izvršen je isključivo vizualni pregled vozila te nisu pronađeni predmeti kaznenog djela ili prekršaja. Po dovršetku pregleda, nije bilo potrebe za daljnjim postupanjem policijskih službenika. Na osnovi do sada utvrđenog činjeničnog stanja nisu utvrđeni propusti u radu policijskih službenika, ali ćemo temeljem zaprimljene pritužbe 26-godišnjaka, kao i u svim ostalim slučajevima zaprimanja pritužbi, provesti postupak sukladno Zakonu o policiji - odgovorili su na naš upit.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. ožujak 2023 17:37