StoryEditor
Crna kronikaNEMA DOSJE

Saznajemo tko je uhićeni diler iz Splita: nagrađivani kickbokser koji je na svjetskom prvenstvu osvojio medalju nakon čega je otišao iz kluba

17. travnja 2021. - 15:46

Saznali smo tko je 29-šnjak iz Splita koji je doveden pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu zbog dilanja nakon što je kod njega nađen kilogram marihuane i 21 gram kokaina. Radi se o Davoru K. koji nije otprije imao prijave vezano za droge, a kao kickbokser je prije par godina osvojio medalju na svjetskom prvenstvu.

Nazvali smo splitski klub s kojim je bio na natjecanju u kojem je došao do polufinala u vrijeme dok se aktivno bavio kickboksom.

- Kao mlađi se bavio sportom, ali već tri godine nije s nama. Otišao je bez nekog posebnog razloga, samo je kazao da se želi okušati u novoj sredini. Mislim da je kasnije čak bio u drugom sportu.

Stvarno mi je žao zbog njega, a moram vam kazati kako mi kao klub, a i ja kao pojedinac, osuđujemo sve vezano za zlouporabu droga i ne želimo nikako da nas se povezuje s tim. Pogotovo mi je žao što borilačke sportove često spominju u ovakvom negativnom kontekstu - kazao nam je jedan od trenera.

Nakon pritvorskog nadzornika Davor K. će biti priveden na Općinsko državno odvjetništvo u Splitu gdje će iznijeti obranu. Nakon toga će se odlučiti hoće li se braniti sa slobode ili će nad njim biti određen istražni zatvor.

Kriminalističko istraživanje nad njim proveli su inspektori Službe kriminaliteta droga PU splitsko-dalmatinske, a su u petak obavili pretragu doma, vozila i ostalih prostora koje koristi u Splitu. Pronađen je kilogram marihuane, 21 gram kokaina, a uz drogu je imao digitalnu vagu za precizno mjerenje, lovačku pušku i veću količinu novca u domaćoj i stranoj valuti.

Kazneno je prijavljen zbog osnovane sumnje u počinjenje neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, a zbog puške mu slijedi optužni prijedlog radi prekršaja.

item - id = 1092016
related id = 0 -> 1097593
related id = 1 -> 1093214
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. rujan 2021 11:22