StoryEditor
Crna kronikaRADNA SUBOTA

Ponovno uhićena splitska dilerica koja je s bratom prodavala heroin i vodila knjigovodstvenu evidenciju, kod Trogiranina nađeni ‘speed‘ i ‘trava‘

Piše Katarina Marić Banje
22. veljače 2020. - 23:19
Damjan Tadić/Ilustracija/HANZA MEDIA

Sucu istrage privedeni su u subotu poslijepodne dvoje dilera heroina od kojih je 56-godišnja S.A. iz Splita otprije poznata po narko servisu kojeg je držala s bratom, dok je 47-godišnji B.M. iz Trogira imao više vrsta droge, vagu i eure.

Stara poznanica policije S.A. dolijala je na Pujankama prilikom prodaje “piza” heroina usred dana na ulici blizu zgrade u kojoj živi. Policija joj je napravila pretragu stana gdje su našli još pet grama heroina i malo manje od 6.000 kuna.

Iz pritvorskog nadzornika je dovedena sucu istrage koji je nad njom odredio istražni zatvor te ga zamijenio mjerom opreza javljanja policiji jednom tjedno. Kako se radi o ovisnici koja je već u zrelim godinama, sudac istrage je procijenio da je smještanje u istražni zatvor preoštra mjera, ali je nije mogao pustiti be jedne vrste nadzora.

Razlog tome je što je S.A. otprije osuđena za dilanje kada je uhićena zajedno s bratom. Jedan od dokaza protiv seke i brace bila je i knjiga popisa, standardizirana bilježnica koja se u legalnim trgovinama koristila za evidenciju ulaza i izlaza robe.

Nju je pedantna S.A. koristila za knjigovodstvo ilegalnog posla: nabava, prodaja, pizevi, gramaža, zarada i dugovi. Oboje su proglašeni krivima i pravomoćno osuđeni 2011. godine. Brat joj je ponovno prijavljen za dilanje prije dvije godine, a ona sada.

Drugi privedeni diler nije bio te sreće kao ženska kolegica. Nad njim je određen istražni zatvor te je sproveden na Bilice. Kod njega je nađeno 20 grama amfetamina, popularnog “speeda”, 34 grama marihuane, dvije vage te 400 kuna i 600 eura. Dio droge je imao kod sebe i to je bilo raspoređeno u paketiće za prodaju, a ostatak mu je nađen u stanu u Segetu Donjem. I on je otprije poznat po istovrsnim kaznenim djelima.

#HEROIN#DILERI#SPEED#MARIHUANA

Izdvojeno

27. svibanj 2020 16:55