Ticker 1

Prijelomna vijest

Ticker 2

Koronavirus
StoryEditor
Crna kronikanož, kosir, lanac

Policija objavila fotografiju ‘alata‘ kojeg je sa sobom imao vozač koji je u Sinju napao ‘interventnu‘

Piše J.Dr
24. veljače 2020. - 10:12
PU SD

Pripadnici Interventne jedinice policije u petak navečer su nešto prije ponoći zaustavili u sinjskoj Ulici Domovinskog rata osobni automobil Renault Clio. 

Prilikom legitimiranja 36-godišnji vozač ne samo da je vrijeđao nego je doslovno urlao na interventne policajce i to dok je još bio u vozilu.

Kada se napokon odlučio izaći, muškarac je rukom odgurnuo jednog policajca, a drugom je ugrabio metalnu šipku koja se nalazila u vozilu i njome ga udario u glavu.

U pomoć kolegi priskočila su druga dvojica policajaca. Jedan od njih je 36-godišnjaka poprskao sprejem pa mu je drugi policajac udarcem “tonfom” po ruci izbio šipku. Nasilnog vozača su bacili na pod i stavili mu lisičine, ali ga ni to nije spriječilo da se nastavi otimati svom snagom.

Jutros se policija u priopćenju osvrnula na ovaj događaj, a objavili su i fotografije zaplijenjenih predmeta.

"Policijski službenici Policijske postaje Sinj proveli su kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom kod kojeg su u petak nešto prije ponoći djelatnici Interventne jedinice policije pronašli drogu. Naime, tijekom postupanja djelatnika Interventne jedinice policije zaustavljeno je osobno vozilo Renault Clio, splitskih registarskih oznaka kojim je upravljao spomenuti 36-godišnjak.

Na traženje dokumenata odmah je počeo vikati i vrijeđati dok je izlaskom iz vozila metalnom šipkom u predjelu glave udario jednog policijskog službenika. U daljnjem napadu na službenike spriječen je korištenjem spreja s nadražujućom tvari, no kako je nastavio s aktivnim otporom i napadom svladan je uz korištenje sredstava prisile i priveden u službene prostorije", navodi se u priopćenju.

Tijekom postupanja policija je u automobilu pronašla vrećicu sa 60,4 grama amfetamina, te građevinsku šipku, lijevani metalni nož, kosir i kovani metalni lanac s 12 karika. 

"Nakon provedenog istraživanja protiv 36-godišnjaka je podnijeta kaznena prijava za kazneno djelo Prisila prema službenoj osobi i kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i promet drogama te je jučer predan pritvorskom nadzorniku.

Policijskom službeniku je utvrđena lakša tjelesna ozljeda", piše u priopćenju kojeg potpisuje Antonela Lolić, glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske.

#SINJ#POLICIJA

Izdvojeno