StoryEditor
Crna kronikaNEMA UZMAKA

Pogledajte snimku noćne akcije HGSS-a na Kamešnici: po stravičnoj mećavi prvo tražili mladiće iz Sinja, zatim izvlačili terenac iz snijega

29. studenog 2021. - 22:51

Današnje poslijepodne i večer pripadnici HGSS-a proveli su u akcijama spašavanja na Kamešnici. Prvo su tražili dva mladića iz Sinja koja su se uputili na vrh Konj te im se u kasnim poslijepodnevnim satima izgubio trag. Nakon sretnog pronalaska, za HGSS-ovce nije bilo odmora već su otišli izvlačiti terenac koji je zaglavio u snježnoj mećavi.

U kakvim uvjetima rade, s čim se suočavaju na terenu, možete vidjeti u videu koji su objavili na svojoj Facebook stranici. Sinjsko područje je od ranog jutra pod snijegom,a kako je dan odmicao vremenski uvjeti su bili sve gori i temperatura sve niža te su se na planini akcije odvijale usred mećave i snježnih nanosa.

image
Od jutros pada gusti snijeg oko Sinja
Nikola Vilić/Cropix

Kako smo već pisali, dojava o nestanku sinjskih mladića je stigla oko 17.30 sati kada je s njima izgubljen kontakt zbog čega se pozvala pomoć. Na teren su se odmah uputila vozila HGSS-a, dva iz Sinja i jedno iz Splita sa šest spasitelja, a još ih se pripremalo pridružiti akciji.

Mladiću su locirani oko 18.45 u jednom od brojnih skloništa na planini. Zbog lošeg je vremena i mećave su ostali bez signala za mobitel, ali su se uspjeli skloniti u jednu kolibu.

Na planinu su bili od jutra kada su se uputili prema vrhu Konj. Nakon njihovog pronalaska stigla je dojava o vozilu koje je zapelo u snijegu na istom području te HGSS-ovci krenuli pomagati u izvlačenju.

Unatoč svemu, hrabri spasitelji nisu izgubili smisao za humor što su i dokazali  u objavi uz snimak:

"#HGSSakcija na #Kamešnica. Kiša, snijeg, led. Svake sriće #štonobisereklo. Ako vam upozorenja nisu dovoljna da uživate u toplini doma dok se vrijeme ne smiri pokušajte zamisliti da nas čekate po ovakvom armagedonu."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. kolovoz 2022 09:10