StoryEditor
Crna kronikaNESMOTRENI potez

HGSS u akciji: dvojica mladića iz Sinja uputila se jutros na Kamešnicu zametenu snijegom, obitelj pozvala pomoć kad su izgubili kontakt s njima

29. studenog 2021. - 20:36

Upravo je u tijeku akcija pripadnika Hrvatske gorske službe spašavanja koji izvlače vozilo zaglavljeno u snijegu na Kamešnici, niti sat vremena nakon što su našli dvojicu mladića iz Sinja za kojima su tragali na istom području. 

Kako saznajemo od Jerka Kurevije iz PU splitsko-dalmatinske, dojava o nestanku mladića je stigla oko 17.30 sati.

- Dojavljeno je kako su se iz Sinja uputili na Kamešnicu te je s njima izgubljen kontakt zbog čega se pozvala pomoć - kazao nam je.

Na teren su se odmah uputila vozila HGSS-a, dva iz Sinja i jedno iz Splita.

- Mladiću su locirani oko 18.45 u jednom od brojnih skloništa na planini. Loše je vrijeme, ima nanosa snijega i mećava je tako da nije čudno što su ostali bez signala za mobitel - kazala nam je dežurna iz  stanice HGSS-a Split.

image
Od jutros pada gusti snijeg na sinjskom području

 
Nikola Vilić/Cropix

Na terenu su u potragu za mladićima krenula šestorica njenih kolega, a uputilo ih se još, ali na sreću nije bilo potrebe da se pridružuju potrazi jer su mladići nađeni. Na planinu su se uputili u jutarnjim satima prema vrhu Konj da bi se tijekom dana s njima izgubio kontakt.

Od nevremena su se sklonili u jednu od  koliba gdje su i dočekali spasilačku ekipu. Međutim, za pripadnike HGSS-a nije bilo odmora jer je stigla dojava o automobilu koji je zapeo u snijegu na istom području te su krenuli pomagati u izvlačenju.

item - id = 1147130
related id = 0 -> 1147161
related id = 1 -> 1137624
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. siječanj 2022 21:41