StoryEditor
Crna kronikaremetili red i mir

Pogledajte dramatični video sukoba građana i policije u Omišu. Policajcu je u naguravanju ispao pištolj, a žena je zapomagala i vikala: ‘Pustite čovika na miru, to mu je žena...’

Piše Vladimir Urukalo
24. srpnja 2021. - 12:14

U Omišu je u ranim jutarnjim satima subote, nešto prije jedan sa u noći, u ulici Fošal kod kućnog broja 2 došlo do sukoba nekoliko stanovnika Omiša i policijske ophodnje koja je došla intervenirati po dojavi o remećenju javnog reda i mira. Naime, dobili su informaciju da se iz jednog ugostiteljskog objekta čuje vrlo glasno galzba i da lokal i dalje radi iako je radno vrijeme kafića ograničeno do ponoći. Kad su policajci došli riješiti situaciju to se očigledno nije svidjelo posjetiteljima lokala koji su ih pokušali uvjeriti da je to što rade glupo i nepotrebno.

Kako su izvjestili iz splitske polciije, jedna ženska osoba je vrijeđala policajce, a više ih je osoba pokušalo spriječiti da obave svoj posao odnosno da uzmu podatke od okupljenih. Pojavila se i snimka na kojoj se vidi nekoliko osoba u sukobu s dvojicom policajaca od kojih jedan "u kravati" drži jednog muškarca, a u naguravanju sudjeluje i jedna žena. Čuje se glas osobe sa strane koja viče: "Pustite ga, šta radite, pustite ga...to mu je žena... Šta radite ljudima". U jednom se trenutku naslanjaju na policijski automobil, a jednom od policajaca ispada iz futrole službeni pištolj kojeg podiže s poda i pokušava ga spremiti natrag. No, nije odmah uspio, kako se na snimci vidi, te s oružjem u ruci kreće prema onome tko je snimao.

Policija će nakon krim obrade od petero uhićenih osoba u Omišu dvoje prijaviti za kršenje javnog reda i mira dok će tri osobe biti kazneno prijavljene za prisilu prema policjskim službenicima. Radi se o dva muškarca i supruzi jednog od njih. Neslužbeno doznajemo da je upravo negodovanje žene i vikanje na policajce prilikom pokušaja legitimiranja njenog supruga i dovelo do eskalacije cijelog slučaja. Njen će suprug biti priveden pritvorskom nadzorniku s obzirom da je utvrđeno da je jednog od policajaca udario nogom u leđa.

item - id = 1114961
related id = 0 -> 1136430
related id = 1 -> 1136418
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. listopad 2021 05:05