StoryEditor
Crna kronikaobiteljski nasilnik

Podignuta optužnica protiv solinskog vijećnika zbog premlaćivanja supruge: brutalno ju je tukao pred očima dvoje djece, odmah je isključen iz HDZ-a

19. svibnja 2020. - 16:14
IlustracijaRonald Goršić/HANZA MEDIA

Splitsko Općinsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv sada već bivšeg 40-godišnjeg HDZ-ovca i još uvijek aktualnog "nezavisnog" gradskog vijećnika u Solinu te bivšeg zapovjednika DVD-a Vranjic i to zbog pokušaja nanošenja teške tjelesne ozljede svojoj supruzi te zbog dva kaznena djela povrede djetetovih prava.

Muškarac je bio u istražnom zatvoru odakle je izašao prije nekoliko dana iako je ODO tražilo produljenje zbog opasnosti od ponavljanja djela. No, izvanraspravno vijeće je odlučilo pustiti ga na slobodu i istražni zatvor zamijeniti mjerama opreza - javljanje policiji, zabranu približavanja žrtvi i kontaktiranja s njom te udaljenje iz njihovog doma.

Tereti ga se da je 15. travnja u njihovom stanu, nakon verbalne prepirke sa suprugom koja je sjedila na trosjedu, popeo na trosjed i počeo je udarati nogama po cijelom tijelu. Znao je pri tom, stoji u optužnici, da se dvoje maloljetne djece nalazi u susjednoj sobi i da su budni, a od siline udaraca nesretna se žena zgrčila i pokrila glavu rukama. No, 40-godišnjak je nastavio divljati pa ju je počeo tući s obje noge po glavi i leđima, a cijelo to vrijeme djecu su plakala i dozivala majku. Njegovo divljačko cipelarenje trajalo je pola sata, a prestalo je tek nakon što je nesretna žena počela teško disati. Slomio joj je jedno rebro i nanio više velikih krvnih podljeva po glavi, prsnom košu i nadlaktici.

Kad je vidio da njegova žrtva počinje hroptati, prepao se da će žena umrijeti pa je rekao da će nazvati Hitnu pomoć što je i napravio, ali je pretučenoj supruzi naredio da im kaže da je pala niz stepenice. Ona je, ne želeći izazivati daljnji njegov gnjev, to i rekla no, u bolnici su liječnici uvidjelo da ne govori istinu i da ozljede nisu nastale na taj način, pa su pozvali policiju. Iako se u policijskoj prijavi navodilo da ju je tukao alkoholiziran, u optužnici se ne spominje da je bio pod utjecajem alkohola.

Odmah nakon što se doznalo o kome se radi, 40-godišnjak je isključen iz HDZ-a, no ostao je vijećnik, ali ne više zastupajući tu stranku nego kao nezavisni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

14. siječanj 2021 14:22